Пролетната умора е временен периодичен синдром, който се появява в

...
Пролетната умора е временен периодичен синдром, който се появява в
Коментари Харесай

Как да избегнем пролетната умора

Пролетната отмалялост е краткотраен периодически синдром, който се появява при започване на пролетта, когато дни стават по-дълги, температурите се покачват и растенията стартират да цъфтят. Този синдром е всекидневно положение, което повлиява на настроението и силата на индивида. Симптомите на пролетната отмалялост могат да варират от човек на човек, само че нормално включват:

Умора и безсилие
Ниско въодушевление и меланхолия
Затруднения в концентрацията и паметта
Главоболие и мускулни болки
Затруднения в съня
Намалено полово предпочитание
Чувствителност към светлина

Причините за пролетната отмалялост към момента не са изцяло ясни, само че се счита, че това може да бъде обвързвано с измененията във времето и светлинните условия. Необходимо е да се създадат спомагателни проучвания, с цел да се разбере точната причина на пролетната отмалялост.

Пролетната отмалялост е нормално краткотраен периодически синдром, който доста хора изпитват напролет, когато температурите и светлинните условия се трансформират. Ето няколко метода да се избегне пролетната отмалялост:

Събуждайте се и лягайте постоянно - пробвайте се да спите 7-8 часа на нощ и да ставате и лягате в едно и също време всеки ден.

Пийте задоволително вода - пазете се хидратирани през целия ден, като пиете най-малко 8 чаши вода дневно.

Хранете се здравословно - пробвайте да консумирате храни, богати на витамини и минерали, като зеленчуци, плодове, ядки и магданоз.

Физическа интензивност - постоянната физическа интензивност може да помогне за възстановяване на положението на тялото и мозъка.

Излагане на слънце - пробвайте се да излагате тялото си на слънце за малко време всеки ден, което може да помогне за възстановяване на настроението и силата.

Отдих - отделяйте време за релаксация и отдих, като четете, слушате музика или практикувате медитация.

Избягвайте напрежението - пробвайте да избегнете напрежението, като планирате добре времето си, избягвате претоварване и поемате единствено това, което можете да поемете.

Консултирайте се с доктор - в случай че пролетната отмалялост продължава дълго време и ви пречи да функционирате обикновено, може да се консултирате с доктор за спомагателни препоръки и лекуване.

Следването на тези препоръки може да помогне за понижаване на пролетната отмалялост и повишение на силата и настроението.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР