Пролетната умора е общо състояние на умора, слабост и намалена

...
Пролетната умора е общо състояние на умора, слабост и намалена
Коментари Харесай

10 полезни съвета за преодоляване на пролетната умора

Пролетната отмалялост е общо положение на отмалялост, уязвимост и понижена сила, което мнозина изпитват напролет. Това положение може да бъде подбудено от няколко фактора, в това число измененията във времето, по-дългите дни и измененията във времето за сън.

 HappyWoman_Astrology_1200x300

 

Ето няколко съвета за справяне с пролетната отмалялост:

 10 потребни съвета за превъзмогване на пролетната отмалялост 10 потребни съвета за превъзмогване на пролетната отмалялост

1.Поддържайте здравословен режим на съня

Опитайте се да лягате и ставате в едно и също време всеки ден, с цел да поддържате постоянен темп. Продължавайте да следвате този режим, даже и през уикенда.

2.Увеличете физическата си интензивност

Редовната физическа интензивност може да помогне за повишение на силата ви и понижаване на умората. Опитайте се да вършиме най-малко 30 минути умерени извършения всеки ден, като вървене, тичане или йога.

 

 

3.Хранете се здравословно

Включете в диетата си храна, която е богата на витамини и минерали, като плодове, зеленчуци, въглехидрати и здравословни мазнини. Избягвайте тежка и изобилна храна, която може да ви направи изтощени.

4.Отделете време за отдих и релаксация

Намерете време денем, с цел да се отпуснете и да се заредите с сила. Практикувайте техники за релаксация като надълбоко дишане, медитация или йога.

 

 

5.Избягвайте кофеин и алкохол

Избягвайте потреблението на кофеин и алкохол, изключително през следобедните часове и вечерта, защото те могат да нарушат качеството на съня ви и да влошат умората ви.

6.Излезте на открито

Отделете си време да прекарате време навън и да се насладите на пресен въздух и природата. Прогулките навън могат да покачат настроението ви и да ви оказват помощ да се чувствате по-освежени и енергизирани.

 

 

7.Пийте задоволително вода

Поддържайте се хидратирани, като пиете задоволително вода през целия ден. Дехидратацията може да способства за отмалялост и уязвимост, по тази причина е значимо да се грижите за водния си баланс.

8.Избягвайте напрежението

Практикувайте техники за ръководство на напрежението, като медитация, йога или надълбоко дишане. Стресът може да способства за отмалялост и безсилие, по тази причина е значимо да намалите отрицателното влияние на напрежението върху вас.

9.Поддържайте обществени контакти

Прекарването на време с другари и семейство може да усъвършенства настроението ви и да ви помогне да се чувствате по-освежени. Споделянето на страсти и преживяването на приятни моменти с околните ви, може да ви помогне да преодолеете умората и да се чувствате по-бодри.

10.Споделете с умел експерт

Ако умората ви продължава и ви визира доста, консултирайте се с доктор или експерт, с цел да изключите всевъзможни съществени медицински проблеми и да получите уместно лекуване, в случай че е належащо.

 10 потребни съвета за превъзмогване на пролетната отмалялост 10 потребни съвета за превъзмогване на пролетната отмалялост

Пролетната отмалялост е нормално постоянно срещано положение, което мнозина изпитват по време на сезонната смяна. За да се оправим с нея, е значимо да обърнем внимание на нашия метод на живот и да използван подобаващи тактики за възстановяване на нашето физическо и прочувствено благоденствие. Редовният сън, здравословното хранене, физическата интензивност, отдихът и съзнателното ръководство на напрежението са основни детайли за превъзмогване на умората и възвръщане на силата ни. Следването на тези елементарни насоки, може да способства за възстановяване на качеството на живота ни напролет и да ни помогне да се усещаме по-бодри и енергични.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР