Прокурорският син Васил Михайлов сключи споразумение с Районната прокуратура в

...
Прокурорският син Васил Михайлов сключи споразумение с Районната прокуратура в
Коментари Харесай

Осъдиха условно прокурорския син за побой в Созопол и… го върнаха зад решетките


Прокурорският наследник Васил Михайлов подписа съглашение с Районната прокуратура в Бургас и се призна за отговорен за нанасяне на междинна телесна щета на Петър Гюмов. Случаят е от края на август 2021 година в Созопол.

Съдът утвърди съглашението и наложи на „ пернишкия бияч “ условна присъда плюс общественополезен труд. „ На подсъдимия бе наложена „ Пробация “, която включва три ограничения. Първата е наложителна регистрация по сегашен адрес, която ще се извършва в град Перник, за период от 1 година и 6 месеца, с явяване и сключване пред пробационен чиновник два пъти седмично. Втората е периодически срещи с пробационен чиновник за период от година и половина. Третата е реализиране на безплатен труд в интерес на обществото – 100 часа в границите на 1 календарна година “, заяви Зорница Щърбева от бургаската прокуратура.

Как по-точно ще се извършва тази присъда обаче по никакъв начин не е ясно. Поради особеностите на българската правосъдна система, прокурорският наследник би трябвало да се подписва и да работи общественополезно, само че той не може да го прави. Защото актуалният му адрес е в ареста – през вчерашния ден Районният съд в София отхвърли молбата му за по-лека мярка „ домакински арест “ и го остави зад решетките. Сега Михайлов е пандиза в Бобов дол, където беше изместен от Софийския поради сбивания с други арестанти и закани към надзиратели. А присъдата му от Бургас към този момент тече.

Прокурорският наследник е там, тъй като чака каузи по други повдигнати обвинявания за хулигански прояви – нанасяне на лека телесна щета и закана за ликвидиране. След решението на бургаския съд през днешния ден, той към този момент би трябвало да се води „ осъждан “, а един от претекстовете на юристите му да бъде пуснат под домакински арест беше, че е неосъждан.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР