Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) реши, че изпълняващ

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) реши, че изпълняващ
Коментари Харесай

Борислав Сарафов поема поста и. д. главен прокурор

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) реши, че изпълняващ длъжността на основен прокурор ще бъде Борислав Сарафов, който до този миг беше заместник-главен прокурор и шеф на националното разследване. Той ще извършва функционалностите до избора на нов основен прокурор от Пленума на Висш съдебен съвет.

Сарафов получи поддръжката на осем от деветте членове на колегията, " срещу " гласоподава Пламен Найденов. Решението предстои на обжалване в 14-дневен период , съгласно Огнян Дамянов

Членовете на колегията взеха решение, че те са органът, който би трябвало да избере изпълняващ длъжността основен прокурор, а не Пленумът на съвета. След това одобриха, че този избор ще стане всред заместниците на освободения предварително от поста Иван Гешев, а критерият, който използваха, е старшинство. 

Така всред Даниела Машева, Красимира Филипова, Десислава Пиронева, Борислав Сарафов, колегията избра Сарафов. Петият заместител Пламена Цветанова тази заран е поискала да бъде освободена от поста.

Заседанието идва, откакто нощес президентът Румен Радев подписа декрет за предварителното освобождение на Иван Гешев от поста началник на държавното обвиняване. А в понеделник Пленумът на Висш съдебен съвет го уволни с внушително болшинство.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР