Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет реагира остро срещу една

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет реагира остро срещу една
Коментари Харесай

Прокурорската колегия реагира остро срещу комисията „Хаджигенов

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет реагира остро против една от от рекомендациите на ръководената от Николай Хаджигенов парламентарна комисия, проверяваща данни за полицейско принуждение по време на миналогодишните антиправителствени митинги.

Съдебните кадровици видяха „ следващ опит за жестоко тъпчене на правилата за господство на правото, разделянето на управляващите и независимостта на правосъдната власт “ в настояването за премахване и следствие на прокурор Вероника Трифонова, която е работила по едно от делата за полицейско принуждение.

Декларацията беше прочетена от представителя на Прокурорската гилдия Калина Чапкънова.

„ Резултатът от работата на краткотрайната комисия е злепоставен от обстоятелството, че за нейния ръководител е налице спор на ползи, поради изказването му, че е имал качеството на юрист на страни по преписката. По негови думи той персонално е съветвал тези лица и е дал насоки за тяхното пасивно държание да не дават сведения по следената от прокурор Трифонова кореспонденция, както и че това е била негова тактика “, се споделя в мнението.

От Прокурорската гилдия приканиха актуалните и бъдещите депутати да се въздържат от  изказвания и дейности, накърняващи независимостта на правосъдната власти  и положителното име на българските магистрати.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР