Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет образува седем дисциплинарни производства

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет образува седем дисциплинарни производства
Коментари Харесай

Прокуратурата образува седем дисциплинарни производства срещу магистрати по „Осемте джуджета“

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет образува седем дисциплинарни производства против четирима прокурори и трима следователи, заяви Българска телеграфна агенция.

Производствата бяха поискани след разпоредената от изпълняващия функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов инспекция на всички прокурорски преписки и досъдебни производства, свързани с проблема " Осемте джуджета ".

Правният уебсайт " Лекс " оповестява, че е отхвърлен и Дилян Деянов, прокурор от Окръжната прокуратура в Перник до момента в който против него тече следствие.

Той е упрекнат за това, че е върнал злато, конфискувано като материално доказателство на Петьо Петров-Пепи Еврото и към този момент някогашната му брачна половинка Любена Павлова.

Дисциплинарните производства, които стартират, са против следователите в следствения отдел към Софийската градска прокуратура Нели Тодорова, Светлана Стоянова-Вайзе, Петранка Рабаджиева, както и против Ивета Маркович от Окръжната прокуратура в София;

Дилян Деянов - прокурор от Окръжната прокуратура в Перник; Мирослав Илиев от Окръжната прокуратура в Бургас и Кирил Пейчинов - прокурор във Военно-окръжната прокуратура в София.

Всички те са работили към закритата към този момент профилирана прокуратура.

По време на съвещанието Борислав Сарафов е показал, че в направените от него оферти за формиране на дисциплинарните производства става въпрос за тежки нарушавания и безучастие от страна на тези магистрати, което е довело до тежки увреждания на престижа на прокуратурата.

Разследването на Антикорупционния фонд (АКФ), известно като " Осемте джуджета " е от 2020 година То сподели по какъв начин асансьорният производител Илия Златанов е станал жертва на скица за изземване на част от бизнеса му, обвързван с компанията “Изамет ”.

Основни участници схемата са някогашния следовател Петьо Петров - Еврото и някогашната му брачна половинка - Любена Павлова.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР