Прокурори отвориха разследване за расистки скандирания от фенове на Лацио

...
Прокурори отвориха разследване за расистки скандирания от фенове на Лацио
Коментари Харесай

Отново погнаха феновете на Лацио за расизъм

Прокурори отвориха следствие за расистки викания от почитатели на Лацио против играча на Милан Тимуйе Бакайоко предишния уикенд, споделиха от Италианската футболна федерация (ФИГК).

Те преглеждат видео фрагменти от триумфа на Милан с 2:0 над клуба от Рим на „ Сан Сиро “ в неделя, откакто Бакайоко и тимът му се оплакаха, че той е получил обиди, се споделя в изказване. „ Кабинетът на федералния прокурор стартира следствие против Лацио след подадено недоволство от Милан “, оповестиха от ФИГК.

Клубът от Серия А бе изискал от футболната федерация да проверява, откакто Бакайоко показа, че последователи на Лацио са отправили расистки обиди към него и съотборника му Франк Кесие. „ До някои почитатели на Лацио и техните расистки крясъци, ориентирани към мен и моя брат Франк Кесие. Ние сме мощни и горди от нашия цвят на кожата. Имам цялостна убеденост в нашия клуб да разпознава въпросните лица “, сподели полузащитникът в Инстаграм.

Расистките обиди по италианските футболни игрища са сериозен проблем в последните сезони и Лацио има една от най-лошите репутации в страната, с връзка до извънредно десните политически придвижвания измежду най-запалените последователи, която датира най-рано от 70-те години на предишния век. Въпреки това, те са надалеч от единствените виновници и нарушители, като маймунски викания са ориентирани към тъмнокожи играчи от почитатели на разнообразни клубове в редица обособени случаи.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР