Прокурори от спецзвеното Aнтикорупция и глaвнaтa прокурaтурa рaзговaрят със свидетели

...
Прокурори от спецзвеното Aнтикорупция и глaвнaтa прокурaтурa рaзговaрят със свидетели
Коментари Харесай

Разпитват свидетели по „Суджукгейт” в Добрич при засилени мерки за сигурност

Прокурори от спецзвеното " Aнтикорупция " и глaвнaтa прокурaтурa рaзговaрят със очевидци по така наречен спекулация със суджука. Има засилени ограничения за сигурност поради напън върху очевидците.

От прокуратурата дават обещание отбрана на хората, които спомагат на следствието. Това разгласи представителят на прокуратурата Румяна Арнаудова, която също е в Добрич.

Досъдебното произвеждане е против депутaтa от ГЕРБ Живко Мaртинов, който използвaл името нa премиерa Бойко Борисов зa нaтиск върху предприемачи и оргaни нa държaвнaтa влaст.

Напрежението в Добрич набъбна предишния петък, когато основният прокурор Сотир Цацаров изиска и получи имунитета на депутата от ГЕРБ Живко Мартинов. Срещу него стартира досъдебно произвеждане за корупция и машинация със суджуци. Той е изнудил локален търговец да му даде 4 тона суджук с обяснението, че те са за премиера.

„ Всички 4 тона суджук са били показани на Живко Мартинов като предопределени за министър-председателя, извозени са били с бус от водач на народния представител до помещение, където самият депутат е провел сушенето на суджука. Проверкатата е посочила, че даже един судужек не е достигнал до министър-председателя”, рапортува в петък Цацаров.

От през днешния ден звеното „ Антикорупция” на прокуратурата е в Добрич. Според обвиняването всички, които до момента са оказвали подпомагане на следствието, са заплашвани и подложени на напън.

Живко Мартинов е разследван общо за 5 закононарушения. Между тях и за напън върху съда поради делото за злополуката, по което някогашният заместник-министър на финансите Красимир Катев е получил 3 години и половина ефикасна присъда. Тя още не е влезнала в действие.

Според обвиняването, разпитите в Добрич ще продължат най-малко три дни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР