Прокурори от Районна прокуратура-Пловдив отварят приемни по график в общините

...
Прокурори от Районна прокуратура-Пловдив отварят приемни по график в общините
Коментари Харесай

Прокурори от Пловдив отварят приемни в малките населени места в областта

Прокурори от Районна прокуратура-Пловдив отварят приемни по график в общините и дребните обитаеми места в региона, в които ще одобряват жители и сигнали от тях. Това стана ясно през днешния ден на взаимна среща, проведена по самодейност на Чавдар Грошев, областен прокурор на  Пловдив и Атанас Илиев, зам.- областен прокурор.с кметовете на общините в област Пловдив.  Целта й бе възстановяване на взаимоотношението с държавните и общински органи и организации, пълноценната обмяна на информация за противопоставяне на битовата престъпност, закононарушенията по превоза и разпространяването на наркотични субстанции измежду подрастващите, оказване на методологична помощ на контролните органи и съгласуваност на дейностите им по настоящи проблеми по реда на надзора на правда.

На срещата участваха Анна Викова, заместник-окръжен прокурор на Окръжна прокуратура-Пловдив, старши комисар Васил Костадинов, шеф на ОД на МВР-Пловдив  и началниците на охранителна и пътна полиция.

 Под формата на дейна полемика представителите на локалната власт споделиха проблеми, свързани с домови обири, шофиране след приложимост на алкохол и опиати, телефонни измами, мигрантския напън и пътнотранспортни катастрофи.

По оферти на Районна прокуратура-Пловдив и с оглед поддръжка на уязвими групи от обществото ще бъдат основани приемни в общинските центрове и дребните обитаеми места в Пловдивска област. В тях прокурори от РП-Пловдив ще се срещат с жители, с цел да одобряват техни сигнали, да ги изслушат и да им спомагат, както и да ги срещнат с ролята и отговорностите на държавното обвиняване.

Участниците в полемиката подчертаха нуждата от предварителна защита и осъществяване на редица разяснителни акции измежду популацията по отношение на битовата престъпност и в частност телефонни измами, обири, грабежи и други Прокурорите от РП-Пловдив ще се включат в редица срещи с рискови групи – възрастни хора, етноси, деца и младежи. На тях ще ги срещнат с заплахите от телефонни измами, използването на опиати, възходящата битова престъпност и др.   

Взе се решение да бъдат направени описи на самотно живеещи възрастни хора, които да се водят на доклад при полицейските инспектори и да се организират от време на време диалози с тях, изключително през наближаващия зимен сезон. Целта е те да знаят при потребност къде и по какъв начин да потърсят най-бързо помощ от институциите. Кметовете се ангажираха да  изготвят такива описи.

На срещата бяха сложени проблеми, свързани със снегопочистването, нуждата от полагане на пътна маркировка, както по улиците, по този начин и по пътищата от републиканската пътна мрежа, почистването на речните корита и непринудено зараждащи противозаконни сметища.

Ръководството на Районна прокуратура-Пловдив набеляза съответни проблеми, които следва да бъдат решени по реда на надзора за правда. Част от плануваните ограничения е организирането на целеви взаимни срещи сред прокуратурата и локалната власт, на които да участват и представители на контролни органи за разрешаване на съответни проблеми.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР