Прокурори от Окръжна и Районна прокуратура-Кърджали изнесоха вчера открит урок

...
Прокурори от Окръжна и Районна прокуратура-Кърджали изнесоха вчера открит урок
Коментари Харесай

Прокурори от Окръжна и Районна прокуратура – Кърджали изнесоха лекция пред ученици от СУ „Йордан Йовков“

Прокурори от Окръжна и Районна прокуратура-Кърджали изнесоха през вчерашния ден открит урок пред възпитаници от 11 клас в СУ „ Йордан Йовков “ в гр. Кърджали.

Посещението е първото за новата образователна година по Образователна програма  „ Съдебна власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “, осъществена от Висшия правосъден съвет и Министерство на образованието и науката. Тя се организира взаимно с Окръжен съд-Кърджали.

Първият открит урок се проведe в правосъдната зала на Окръжен съд-Кърджали и стартира с представянето на къс филм, в който вземат участие възпитаници и преподаватели от учебното заведение, взели присъединяване по програмата в миналата образователна година. В къси изявленията те споделят своите позитивни усещания от реализацията й. След това бе изнесена първата лекция за 2023 година, на която бяха показани главните положения в Конституцията на Република България и ролята на правосъдната система и обособените органи на правосъдна власт.

До края на образователната година предстоят още уроци в региона на правото, които ще бъдат показани от лекторите съдии и прокурори, а като финален стадий и за обобщаване на добитите познания ще се организира симулиран углавен развой и оповестяването на конкурс за есе.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР