Прокурори, федерална полиция и други длъжностни лица претърсиха централата на

...
Прокурори, федерална полиция и други длъжностни лица претърсиха централата на
Коментари Харесай

Претърсиха централата на "Дойче банк" във Франкфурт заради разследване за пране на пари

Прокурори, федерална полиция и други длъжностни лица претърсиха централата на " Дойче банк " (Deutsche Bank) във Франкфурт, като най-големият немски заемодател съобщи, че това е вследствие на съмнения за пране на пари, за които банката сама е докладвала на управляващите, оповестява Ройтерс.

Офисите на Deutsche Bank бяха претърсени от чиновници на прокуратурата във Франкфурт, Федералната работа за престъпна полиция и финансовия контролен орган Bafin, заяви представител на правораздаването във Франкфурт, написа БНР.

В изказване " Дойче банк " уточни, че претърсването включва подозрителни транзакции, които самата тя е предала на управляващите, и че банката оказва цялостно съдействие.

След новината акциите на Deutsche Bank поевтиняха с повече от 3% в ранния следобяд на борсата във Франкфурт, преди технят спад да се ограничи до към 2,5%.

Според организация Ройтерс, прокурорите споделиха, че имат заповед за обиск, само че отхвърлиха да дадат повече детайлности. Те единствено показаха, че в претърсването вземат участие и представители на немския финансов регулатор BaFin.BaFin и федералната полиция отхвърлиха коментар, показва Ройтерс.

През ноември 2018 година централата на " Дойче банк " беше претърсена от 170 служители на реда, прокурори и данъчни инспектори поради хипотетично пране на пари при акция, която провокира спад на акциите на водещия немски заемодател.

Тогава проверяващите се концентрираха върху подозрителни транзакции, осъществени в отдела на банката за ръководство на благосъстоянието сред 2013 и 2018 година По-късно наказателното следствие по случая беше прекъснато, само че Deutsche Bank заплати 15 милиона евро за пропуски в контрола върху изпирането на пари.

През октомври 2020 година прокурорите във Франкфурт пък глобиха банката с 13,5 милиона евро за закъснялото докладване на подозрителни транзакции, които " Дойче банка " е обработвала за естонският клон на Danske Bank.

Под управлението на основния изпълнителен шеф Кристиан Севинг " Дойче банк " се пробва да възвърне репутацията си след поредност от неуместни и струващи скъпо регулаторни пропуски.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР