Прокуроратурата успя да сътвори поредния чутовен гаф, осигурявайки свободата на

...
Прокуроратурата успя да сътвори поредния чутовен гаф, осигурявайки свободата на
Коментари Харесай

Прокурор пусна на свобода убиеца на Любо Полицая

Прокуроратурата съумя да сътвори следващия всеизвестен гаф, осигурявайки свободата на убийците на някогашния чиновник на Министерство на вътрешните работи, заплетен с мафията – Любомир Иванов, по-известен като Любо Полицая. Бившето ченге бе убито показно на 25 март 2021 година с три патрона пред дома му в квартал „ Лозенец “, покрай Южния парк.

 

Дотук се стигна, откакто предишния четвъртък Софийският апелативен съд пусна без каквато и да е мярка за неотклонение посоченият за физически причинител на убийството Кристиан Илиев. Според съда по делото с месеци не са осъществявани каквито и да е следствени дейности и това, наред с напълно косвените доказателства, е задоволително съображение да бъде пуснат на независимост. Така и двамата убийци на Любо Полицая към този момент са на независимост, откакто Боян Табаков, апетитен за уредник на покушението, напусна ареста още при започване на годината. Защитник на двамата е различен някогашен служител на реда - Любомир Таков, прочул се около случая със скандалното похищение на Стайко Стайков и добил популярност като обичания юрист на българския под земята свят. Бившият началник на Криминална полиция Любомир Иванов бе убит от маскиран велосипедист в центъра на София.

 

Първоначалната  версия, по която работеха криминалистите, бе, че ексченгето е поръчано поради разпънат чадър над незаконно произвеждане за цигари, коствал поста на тогавашния началник на БОП Ивайло Спиридонов. Тази версия се поддържаше от обстоятелството, че в недалечното минало Любомир Иванов се търсеше от Интерпол за управление на няколко заводи за произвеждане на цигари менте, дружно с починалия към този момент Георги Станев – Малката Бирма. Бившият ухажор на чалгаджийката Преслава издъхна ненадейно предишния ноември единствено на 31 години от рядко заболяване.

 

Изненадващо следването против Полицая бе прекъснато през 2019 година Тогава в софийския ъндърграунд плъзна мълвата, че персонално Красимир Каменов – Къро е платил 250 000 лв. на най-високо равнище, с цел да бъде „ скъсано “ делото. Оттогава Иванов минал на заплата при висаджийския необут, като събирал компромати против негови чиновници и някогашни съдружници и подавал информация против тях на доближени служители на реда и прокурори. Източници от Министерство на вътрешните работи допускат, че това е едно от вероятните пояснения за гибелта му.

 

Разследването по атентата зацикли съществено, когато през март тази година Софийската градска прокуратура упрекна Къро, че от Африка е поръчал убийството на своя доближен Любо Полицая. Версия, която съгласно осведомени е лишена от логичност, тъй като точно Любомир Иванов е индивидът, който държи контактите с магистратите на укриващия се в ЮАР под земята необут.

 

 

Два месеца по-късно Къро бе упрекнат като уредник на прелом против основния прокурор Иван Гешев, до чиято кола избухна гърмеж.

 

Седмици по-късно самият Красимир Каменов стана жертва на нападение, при което той и фамилията му бяха брутално разстреляни от наемници в първокласното им имение в Кейптаун, Южна Африка.

 

Спад като Къро бе екзекутиран, голям брой очевидци се отхвърлиха от показанията си, потвърждавайки, че са били притискани от службите да приказват против Каменов. От този миг нататък по случая с убийството на Любо Полицая действително стопира да се работи. Може би е случайност, че прокурори по делото са двама някогашни служители на реда, които в предишното са били подчинени на починалия Любомир Иванов?

Източник: Уикенд, crimesbg.com

Източник: kliuki.ws

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР