Прокурорът на Международния наказателен съд заяви, че разполага с достатъчно

...
Прокурорът на Международния наказателен съд заяви, че разполага с достатъчно
Коментари Харесай

Международният наказателен съд започва пълно разследване на насилието в Нигерия

Прокурорът на Международния углавен съд съобщи, че разполага с задоволително доказателства, с цел да открие цялостно следствие на от страна на ислямистки бунтовници и силите за сигурност.
" След изчерпателен развой мога да разглася през днешния ден, че законовите критерии за започване на следствие на обстановката в Нигерия са изпълнени ", съобщи Фату Бенсуда в изказване, оповестено в централата на съда в Хага.
 Кървава офанзива на свързани с Ислямска страна в Нигерия Кървава офанзива на свързани с " Ислямска страна " в Нигерия
Бойци от джихадистка формация убиха 59 души по време на нахлуване над село в североизточна Нигерия, заяви локален представител на пол...
Ислямистката формация „ Боко Харам ” води война против западното въздействие в Нигерия и западна Африка. Тя поде война в Североизточна Нигерия през 2009 година и до момента е умъртвила над 36 000 души и е от домовете им. Тя и сродни на нея по-малки групировки работят още в Нигер, Чад и Камерун.
При последната офанзива против село в североизточна Нигерия, за което упрекват джихадисите от " Боко Харам ", бяха изклани грубо най-малко 110 фермери, написа БГНЕС.
Президентът на Нигерия Мохамаду Бухари осъди офанзивата, като сподели: „ Цялата страна е ранена от тези безсмислени убийства “.
Международната общественост осъди и насилието, избухнало на 20 октомври 2020 година по време на митинги в Лагос, Нигерия, довело до. Използването на смъртоносна мощ от силите за сигурност провокира неодобрение, като висшият комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида Мишел Бачелет сподели, че отчетите допускат, че това е било предумишлено.
 Освободиха над 70 заложници на „ Боко Харам “ в Нигерия Освободиха над 70 заложници на „ Боко Харам “ в Нигерия
Въоръжените сили на Нигерия освободиха минимум 72-ма заложници на радикалната формация „ Боко Харам “, съобщи организация " С...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР