Прокурорът, който пусна тримата роми, участвали в побоя над Венцислав

...
Прокурорът, който пусна тримата роми, участвали в побоя над Венцислав
Коментари Харесай

В Габрово викат прокурора, пуснал ромите-биячи, на среща с протестиращите

Прокурорът, който пусна тримата роми , взели участие в побоя над Венцислав Иванов - чиновник в магазин 2+2 в Габрово, получава покана да се срещне с протестиращите . Кметът на Габрово Таня Христова му я насочва през днешния ден. За това се разбра тя на снощната си среща с участниците в митинга на 14 април.
 
Около 70-80 души се трансферираха от площад Възраждане в Ритуалната зала в постройката на локалната администрация, където се причисли кметът, представители на екипа й, служители на реда.


 
Недоумение провокира отсъствието на народните представители от района , които също имат ангажимент, като част от законодателния орган, в който ще се гласоподават измененията, за които упорстват протестиращите.
 
Исканията са прокуратурата да работи и да има засилено полицейско наличие в горещите точки, да се правят проверки на адресната регистрация и на заетостта на хората от ромския етнос, както и проверки на решенията на ТЕЛК. Заявено бе настояването си за използване на законодателството по казуса с раждаемостта измежду малолетни и малолетни.-->

 
Кметът Таня Христова организира добър разговор с участниците в срещата, без значение че в залата участваха и такива, които не поддържат политическата й партия ГЕРБ. Отправено бе искане през септември тя да се регистрира какво от настояванията е изпълнено. Кметът разгласи, че доклад ще има не през септември, а в края на всеки месец.

 

Таня Христова даже получи като подарък цвете. Лалето, което един от протестиращите галантно й подаде, е откъснато от неотдавна засадените пред постройката на Община Габрово. Това също е нарушаване, само че на фона протичащото се през последните дни наподобява като „ бял дерт ”. Все отново – в случай че претендираш, че някой – в тази ситуация ромите, не се преценяват със законите, добре би било и ти да не даваш образец за същото. Но несъмнено, тъкмо в този миг едно откъснато от социална градинка цвете не се „ набива ” толкоз съществено на очи. 
 Снимка: Срещата в Община Габрово
Как се стигна до срещата от 14 април вечерта?
 
Протестът стартира към 18:00 и за към час се събраха близо 100 души. Те започнаха да дефиниран претенции, които да бъдат връчени на властта. Някъде към 19:30 от Община Габрово пристигна покана протестиращите да влязат в Ритуалната зала, където да проведат среща с кмета и полицията.
 
Едно от забавните оферти, дефинирани на тази среща бе да има гражданско присъединяване в основаната от Общинския съвет на Габрово Междуведомствена група в присъединяване на представители на разнообразни институции, която работи по ромския проблем.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР