Прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняем

...
Прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняем
Коментари Харесай

Арестуваха 16-годишно момче за грабеж в София

Прокурор при Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност обвинен на 16 години, за осъществен обир, оповестиха от обвиняването.
Той е упрекнат в това, че за времето от към 4.30 часа на 2 ноември до към 3.15 часа на 5 декември в София, като малолетен, само че можещ да схваща свойството и смисъла на осъщественото и да управлява постъпките си, самичък и в съучастничество с неустановено лице, е лишил непознати движими движимости - парични суми в общ размер на 1 600 лв., от владението на разнообразни жители, с желание незаконно да ги присвои, като използвал за това мощ и заплашване.
На 2 ноември, към 04:30 часа от магазин на ул. „ Станислав Доспевски “, София, обвиненият лишил сумата от 700 лв., благосъстоятелност на „ Д.М.П “ ЕООД, от владението на Б. П., с желание незаконно да я присвои, като използвал за това мощ и заплашване.
Обвиняемият опрял нож в тялото, обръщайки се заплашително към нея с думите: „ Давай парите, давай парите! “. На 5 декември, към 3.15 часа от горепосочения магазин, той в съучастничество с неустановено лице, лишил сумата от 900 лв., благосъстоятелност на „ Д.М.П “ ЕООД, от владението на Л. В., с желание незаконно да я присвои, като използвал за това мощ и заплашване.
Той и неустановеното лице нанесли удари с ръце по тялото и главата на Л. В., до момента в който неустановеното лице опирало нож в разнообразни елементи на тялото на потърпевшия, като от самото начало двамата викали заплашително: „ Това е грабеж, дай парите, дай парите! “.
Престъплението, за което Т. Й. е притеглен като обвинен, е наказуемо с отнемане от независимост. Предвид високата социална заплаха на действието, през днешния ден прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвинения за период до 72 часа, след приключването на които ще бъде направено и импортирано искане до Софийски областен съд за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР