Прокурор направи прелюбопитен коментар по широко обсъждана от обществото тема.Държавата

...
Прокурор направи прелюбопитен коментар по широко обсъждана от обществото тема.Държавата
Коментари Харесай

Прокурор: Пепи Еврото и Мартин Божанов са паразитирали върху съдебната ни система

Прокурор направи прелюбопитен коментар по необятно обсъждана от обществото тематика.

Държавата не е на Пепи Еврото и Мартин Божанов - Нотариуса тя е на всички нас и на българското общество. Прокуратурата е призвана да отбрани държавния интерес.Това съобщи ръководителят на Асоциацията на прокурорите Владимир Николов в предаването „ Още от деня ” по Българска национална телевизия.

„ Всяка система има проблеми. Тези кавги, които станаха са неприемливи в една правова страна. Сега е моментът всички виновни институции и органи да свършат своята работа и да създадат по този начин, че сходни дейности да са невъзможни и хора с прякори да не паразитират върху правосъдната система и цялото общество. Не бива да се хвърля тиня върху една институция и да се слага под подозрение съвестността и честността на хиляди прокурори ”, акцентира той.

„ Във всяка една правова страна всеки един орган от правосъдната система има своята подготвеност. Прокуратурата има своите недостатъци, само че и има и способността да се самоочисти от сходни порочни практики ”, посочи Николов, написа novini.bg.  

„ За въпросния клуб и за починалия Божанов разбрах от медиите. Искрено се надявам следствието да стигне до истината ”, акцентира прокурорът.

„ До прокуратурата в Плевен не е бил подаван сигнал за закани към съдии. Съдия Цариградска е упражнявала своите права като арбитър в Луковит, която не е на послушание на плевенската. За да реализираме резултат, тези неща би трябвало да бъдат казани пред проверяващите органи и да бъдат потвърдени в съда. Аз персонално съм учуден и погнусен от това, което се е случвало ”, призна Владимир Николов.

„ За да има сходни опити за лобизъм в системата, очевидно някой ги търси. Трябва да почистим системата ”, акцентира той.

„ Стараем се постоянно да поддържаме сътрудниците си. Трябва да възпитаме и създадем механизми, с цел да не може това да се случва в страната. Отговорността е на всички. Институциите би трябвало да работят. Всеки би трябвало да осъзнае своята отговорност ”, сподели още ръководителят на Асоциацията на прокурорите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР