Скоро проблемът с детските градини в София няма да се

...
Скоро проблемът с детските градини в София няма да се
Коментари Харесай

Тихомир Тошев: От строителните инвеститори трябва да се иска да подсигурят места за детски градини

" Скоро казусът с детските градини в София няма да се реши ". Това счита кредитният съветник Тихомир Тошев, който разяснява новината, че 10 000 деца остават отвън местата за забавачниците.

" Този проблем стои от доста години. Постоянно се дават всевъзможни обещания и когато се направи някоя е огромно събитие. Правят се стъпки, само че са мудни. Столицата се разраства стремително и има доста какво да се направи. Дано в този момент да се случи нещо и в тази посока, тъй като има частни детски градини, само че постоянно гледаме репортажи на публицисти с противозаконни такива, които изникват. Не знам за какво този толкоз значим проблем се неглижира толкоз години ", сподели той в предаването " Пресечна точка " по " Нова телевизия ".

" Компенсациите от към 500 лв. не са огромни. Да, пари са, само че не могат да покрият частната детска градина, не могат да покрият и да наемеш жена да гледа детето за времето, за което отсъстваш от къщи. Даде се като някакво решение, само че за мен фокусът би трябвало да е построяването на някакви детски градини, построяването на инфраструктура. Има доста способи, раздават се доста разрешителни за градеж, толкоз доста здания се построиха, при някои от тях можеше да се изиска да запазят долните етажи за детска градина. Това щеше да е комфортно и за живущите, и за квартала. Просто има доста решения, които просто някой би трябвало да седне, да ги намерения и да почне да ги осъществя с малко по-висока скорост ", безапелационен е Тошев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР