Прокуристът на Ботев (Пловдив) Асен Караславов даде повече яснота за

...
Прокуристът на Ботев (Пловдив) Асен Караславов даде повече яснота за
Коментари Харесай

Караславов: Явно от Арда са сметнали, че Ботев е съгласен с декларацията! Няма оферта за Неделев

Прокуристът на Ботев (Пловдив) Асен Караславов даде повече изясненост за Sportal.bg по отношение на вчерашната декларация за преустановяване на шампионата, която бе разпратена в медиите от Арда (Кърджали) и подписана от 10 елитни клуба. Впоследствие Ботев се разграничи от това посредством позиция в формалния си уебсайт. Караславов призна, че е бил осведомен с тази декларация, само че от клуба не са съобщавали, че са съгласни с нея. Важният човек в Ботев показа и до каква степен пандемията ще се отрази на клуба, дали ще забави градежа на " Колежа ". Той призна, че управлението обмисля да предложи професионален контракт на огромния гений Никола Илиев, който бе мощно мечтан от Аякс, а също по този начин отхвърли в Ботев да е получавана нова оферта на Тодор Неделев.

Какво е Вашето мнение за публикуваната в медиите декларация от Арда (Кърджали) за преустановяване на шампионата? Отдолу бяха изброени имената на 10 елитни клуба, единият от които е Ботев. Впоследствие Вашият клуб се разграничи от това.

- Моето мнение, на управлението и на притежателя Георги Самуилов е да се довърши шампионата и да се доиграят всички мачове, както и полуфиналите и финалът за Купата. Бях осведомен с тази декларация и ми беше изпратена. Казах, че би трябвало да беседвам с цялото управление и тогава ще им кажа. Явно от Арда са сметнали, че съм склонен и ние като управление сме съгласни, само че това не дава отговор на истината. Цялото управление и господин Самуилов сме на мнение, че би трябвало да се играят мачовете, несъмнено, зависи от обстановката.

Според Вас по какъв начин би се отразила една финансова рецесия за футболните клубове? Ще се стигне ли до понижаване на заплати на футболисти и щаб?

- На този стадий не сме водили диалози на тази тематика. Мисля, че рецесията няма да се отрази и имам вяра, че няма да стигнем до такива въпроси да понижаваме заплати на чиновници и футболисти.

Ситуацията, в която се намираме, ще отсрочи ли строителните действия на Колежа?

- Мисля, че това няма да се случи, тъй като институциите работят, движат си нещата, тъй че това няма да се отрази на градежа.

Ботев (Пловдив) постанова доста юноши в състава си. Каква е Вашата оценка за тяхното показване?

- С треньорското управление седнахме и взехме решение през пролетния полусезон да даваме повече късмет на юноши. За момента мисля, че Ботев постанова най-вече юноши в България и те демонстрират едно доста положително равнище. Виждаме, че към този момент са подготвени за мъжкия футбол. Момчетата оправдават доверието.

Ще дадете ли малко повече изясненост към случилото се с Никола Илиев? Младокът пътува до Амстердам, с цел да подпише контракт с Аякс. Какво се случи след това?

- Да, бяхме с Никола и неговия управител в Амстердам за три дни. Разгледахме школата на Аякс и подготвителната база. Коко Илиев и неговият управител обаче сметнаха, че Аякс не е точното място за неговото развиване. Момчето има право да си избира, това си е изцяло обикновено. На този стадий нашето предпочитание е да му предложим контракт и да си остане в Ботев.

Преди два дни се появиха информации, че съветски и турски клубове са отправили съответния запитвания за Тодор Неделев. Получавана ли е оферта в Ботев?

- Не, няма никаква оферта. Единствено имаше оферта през зимния трансферен прозорец от Трабзонспор.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР