Прокуратурата започва разследване на увеличението на цената на водата в

...
Прокуратурата започва разследване на увеличението на цената на водата в
Коментари Харесай

Прокуратурата започва разследване за скока в цената на водата


Прокуратурата стартира следствие на нарастването на цената на водата в редица български градове, несъмнено от Комисията по енергийно и водно контролиране в края на предходната седмица. Вече е почнала инспекция на законността и основателността на решението на КЕВР. Тя към момента не е завършила.

Действията се водят от Върховната административна прокуратура, която се е самосезира и почнала инспекция на законосъобразността на Решения от 30.11.2017г. на КЕВР за одобрение на бизнес проект на " Водоснабдяване и канализация " ЕАД в гр. Бургас, гр. Ямбол и гр. Враца за развиване на активността като ВиК оператор за регулаторен интервал 2017-2021г.

Впоследствие ВАП се самосезира и по отношение на инспекция на това доколко е законно и Решение № Ц-34 от 15.12.2017г. на енергийния регулатор, с което бяха променени и утвърдени цени на водоснабдителните и канализационните услуги за 2018 година

Новината за почналите инспекции на ВАП идва часове, откакто омбудсманът Мая Манолова разгласи, че ще сезира Върховната административна прокуратура за повишаването на водата. Тази заран пред бТВ тя разгласи, че решението на КЕВР е нелегално, като разкритикува регулаторът, че " прави каквото си желае ". От известието на самата прокуратура излиза наяве, че през днешния ден е била извършена работна среща сред екипите на заместник-главния прокурор при ВАП Ася Петрова и на Мая Манолова. На която двете страни са разискали основанията за оборване на цитираните решения на КЕВР и сезиране на прокуратурата за незаконосъобразно повишение цената на водата.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР