Прокуратурата за борба с икономическите измами и корупция (WKStA) извърши

...
Прокуратурата за борба с икономическите измами и корупция (WKStA) извърши
Коментари Харесай

Обискираха дома на австрийския финансови министър

Прокуратурата за битка с икономическите измами и корупция (WKStA) извърши " непринуден оглед " на домашния адрес на финансовия министър Гернот Блюмелс (ÖVP). От кабинета на министъра потвърдиха информацията.
Министърът е бил разпитан за случая с казиното, след което му е била показана заповедта за обиск. Блюмел се е съгласил на „ непринуден оглед “, в противоположен случай чиновниците на реда е трябвало да извършат обиск на жилището му, написа австрийският „ Дер Щандарт ”.
 В Австрия удължиха противоепидемичните ограничения В Австрия удължиха противоепидемичните ограничения
Австрийското държавно управление удължи локдауна заради пандемията от ковид до 8-ми февруари. По време на държавното съвещание, в...
Според Блюмел, след диалога си с прокуратурата е схванал, че става въпрос за на Новоматич за Австрийската национална партия (АНП).
Не са одобрявани никакви дарения от Новоматич, съобщи Блюмел.
В основата на обвиняванията е известие, което Блюмел получи през 2017 година от тогавашния изпълнителен шеф на Новоматич Харалд Нойман. В него Нойман изиска да бъде уговорена среща с тогавашния външен министър и сегашен канцлер Себастиан Курц, с цел да обсъдят две неща: първо - „ подаяние “, и второ - „ проблем в Италия “.
По това време Новоматич имаше съществени усложнения в Италия: с санкция до 150 млн. евро. Предполага се, че са очаквали съвет или помощ от външно министерство, което обаче не се е случило.
 В Италия разкриха финансова мрежа в услуга на мафията В Италия разкриха финансова мрежа в услуга на мафията
Службата за битка с мафията в Калабрия разкри световна финансова мрежа в услуга на италианските мафиотски структури Ндрангета, Коза Нос...
Чрез юриста си Норберт Вес Нойман съобщи, „ че нито той персонално, нито от страна на Новоматич АД са правени дарения за политически партии, в това число АНП “. Такова в никакъв случай не е било обещавано, „ изключително по отношение на допустима тематика с Италия “, акцентира той.
От Австрийската национална партия също обявиха, че в никакъв случай не са приемали дарения от Новоматич. По време на разпита си предходната година канцлерът Себастиан Курц сподели, че АНП по принцип не приема дарения от
хазарт, тютюнева индустрия или производители на оръжие.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР