Прокуратурата все още не е решила дали ще поиска имунитета

...
Прокуратурата все още не е решила дали ще поиска имунитета
Коментари Харесай

Прокуратурата умува дали да иска имунитета на Боян Расате

Прокуратурата към момента не е решила дали ще изиска имунитета на претендента за президент Боян Расате, който беше посочен като виновен за нападанието на офис на ЛГБТИ организация в София. " По-късно ще обявим какво ще предприемем, изчакваме способената прокуратура какво ще реши ", сподели пред " Сега " представителят на основния прокурор Сийка Милева. 

Избирателният кодекс споделя, че " от деня на регистрацията до оповестяване на резултатите от изборите записаните претенденти не може да бъдат арестувани или привличани като обвинени, с изключение на за осъществено закононарушение от общ темперамент и с позволение на Централната изборна комисия въз основа на стимулирано искане от основния прокурор ". От Министерство на вътрешните работи оповестиха в неделя, че по случая с Боян Расате е образувано досъдебно произвеждане, работата по което продължава.

Предстои да разберем дали и какви обвинявания ще бъдат повдигнати на членовете на групата, която е атакувала офиса на ЛГБТИ организацията. Те могат да бъдат привлечени към наказателна отговорност за вандалската си демонстрация, само че не и за по-сериозно закононарушение на ксенофобска основа. В Наказателния кодекс написа, че лицата, които участвуват в навалица, събрана за нахлуване на групи от популацията, обособени жители или техни парцели по отношение на националната, етническата или расовата им принадлежност се санкционират: с отнемане от независимост до пет години за подбудителите ". От този текст обаче са изключени нападенията против хора с ексцентрична полова ориентировка.

" Сега " напомня, че в събота група от 10 мъже нахлуха в общностният ЛГБТИ център Rainbow Hub в София. Служителите, които са били в постройката, настояват, че целият им офис е изпочупен, а измежду нападателите разпознали Боян Расате - водач на Български народен съюз – Нова Демокрация. Той отхвърли пред Нова тв да е взел участие в нападението.

" Група от няколко души нахълтаха в офиса и просто започнаха да удрят и да блъскат всичко. Мен ме удариха в лицето. Познаваме хората, този, който ме удари, е Боян Расате. Него го разпознах сигурно. Техника, вътрешни порти, всичко е счупено или разбъркано ", споделя Глория, която твърди, че е ударена.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР