Прокуратурата във Велико Търново води разследване по случая с починалата

...
Прокуратурата във Велико Търново води разследване по случая с починалата
Коментари Харесай

Прокуратурата започна разследване по случая с починалата 21-годишна родилка

" Прокуратурата във Велико Търново води следствие по случая с умрялата 21-годишна родилка след секцио, направено в горнооряховската болница ", заяви представителят прокуратурата Илиян Благоев.

Разследването е въз основа на събрани данни от назначената незабавна инспекция на държавното обвиняване за нещастния случай от края на август.

Следственото дело е за осъществено закононарушение - за породена гибел заради неведение или немарливо осъществяване на активност , представляваща източник на нараснала заплаха.

Наблюдаващ прокурор по делото е Даниела Харитонова. Разследването ще продължи до изясняване на всички условия по случая.

Припомняме, че младата жена умря след планирано секцио. Тя постъпва в болничното заведение с просрочен термин. Дежурният екип я оставил в отделението за наблюдаване.

След опити за стимулиране на раждане, които не дали резултат, е взето решение с нейното изрично съгласие да се извърши секцио. Детето се е родило в устойчиво състояние и с нормални индикатори. Час по-късно обаче жената се влошила  и почнала да кърви щедро. 

Заради усложненото положение тя е била превозена до болница във Велико Търново. За страдание, лекарите там не съумели да се преборят за живота на младата майка .

Близките на младата майка не одобряват версията на лекарите, че е умряла от необичаен синдром. Те се съмняват, че лекарска неточност е причина за нещастието.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР