Прокуратурата в Централния административен окръг на Москва отправи предупреждение към

...
Прокуратурата в Централния административен окръг на Москва отправи предупреждение към
Коментари Харесай

Русия написа писмо до Гугъл и я предупреди заради изборите в неделя

Прокуратурата в Централния административен окръг на Москва насочи предизвестие към американския софтуерен колос " Google " поради " неприемливи " нарушавания на съветското изборно законодателство, заяви ТАСС.

Това се случи малко откакто изборната комисия на страната насочи същите изказвания в писмо до ръководителя на компанията. Според представител на съветската генерална прокуратура, който приказва пред горната камара на Народното събрание, съветският регулатор " Роскомнадзор " е уведомил, че " Google " може и да нарушава съветското законодателство таман преди районните и локални избори на 9 септември, предава Дневник.

Тази неделя в разнообразни съветски региони ще има губернаторски, парламентарни (вкл. спомагателни избори на 7 депутати в Думата) и други. Ще се гласоподава и в Москва, където за преизбиране се бори и сегашният кмет Сергей Собянин. " Ние реагирахме... и предупредихме " Google " за недопустимостта на нарушаванията на законодателството, " сподели представителят на прокуратурата Алексей Жафяров.

На 9 септември съгласно някои издания ще има митинги против пенсионната промяна. Заради това Централната изборна комисия в Москва заяви, че е написала до " Google " писмо, с което припомня за отговорностите ѝ да не популяризира апели към политически акции, свикани за деня на изборите.

Писмото е поименно адресирано до изпълнителния шеф на " Алфабет " (компанията майка на " Google " ) Лари Пейдж. В него, съгласно организация " Интерфакс ", се обръща внимание на апелите на опозиционера Алексей Навални (наскоро още веднъж наказан на 30 дни затвор) в уеб страницата за видеосподеляне " Ютюб ", благосъстоятелност на " Google ", за всеобщи демонстрации.

Според съветската ЦИК Навални е употребявал рекламни принадлежности в " Google ", с цел да популяризира информацията, макар че митингите в " Google " са неразрешени. Според пресслужбата на комисията, представена от електронното издание " Медуза ", писмото е просто " обяснение " за Пейдж на обстановката в Русия.

Междувременно " Роскомнадзор " също предизвести " Google ", а заместник-председателят на регулатора Вадим Суботин сподели, че в случай че няма съответна реакция, съветските управляващи ще преглеждат дейностите на компанията от Съединени американски щати като " директна интервенция във вътрешните работи на Русия " и опит за интервенция в " провеждането на законни демократичниизбори ".

Според Суботин такава реакция допуска " Google " да спре да популяризира " каквато и да било рекламна информация, агитация и апели за такива мероприятия, които нарушават изборното законодателство. "

Писмо с сходно предизвестие е отправено и от Федералната антимонополна работа, написа РИА " Новости ". /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР