Прокуратурата в Хасково провежда разследванеПод ръководството на Районна прокуратура –

...
Прокуратурата в Хасково провежда разследванеПод ръководството на Районна прокуратура –
Коментари Харесай

Дете е с опасност за живота след нападение от домашно куче

Прокуратурата в Хасково организира следствие

Под управлението на Районна прокуратура – Хасково се организира следствие за това, че на 14 юни 2022 година, в с. Въгларово, общ. Хасково, не са положени задоволителни грижи за гръбначно животно – куче, което се намира под контрол, вследствие на което е породена междинна телесна щета на 10-годишно дете, изразяваща се в положение краткотрайно рисково за живота - закононарушение по член 325в, алинея 1 от Наказателния кодекс.

До момента е открито, че в с. Въгларово, общ. Хасково, 51-годишен мъж отглеждал в дома си куче порода азиатски вълкодав. Държал го вързано с пълен синджир. На 14.06.2022 година, към 15,40 ч., кучето скъсало синджира и излязло от парцела. В това време, покрай кошарите за развъждане на животни, се намирали две деца. Едно от тях - 10-годишно момче, било нападнато от кучето. Животното предизвикало на детето пострадвания от ухапвания по тялото. Детето е било превозено в болница в гр. Пловдив. За случая е бил подаден сигнал в полицията.

Установено е, че кучето е записано по открития ред. То е приведено в общинския подслон в гр. Хасково. Под управлението на Районна прокуратура–Хасково се правят дейни дейности по събиране на доказателства.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР