Прокуратурата в Джорджия може да обвини Тръмп в рекет, казват експерти

...
Доналд Тръмп вече е изправен пред 78 наказателни обвинения в
Коментари Харесай

Доналд Тръмп вече е изправен пред 78 наказателни обвинения в три случая – но тази седмица в Джорджия той може да бъде ударен с едно той никога не е виждал преди: рекет.

Местните прокурори в окръг Фултън разследват опитите да се отмени поражението на г-н Тръмп в силно оспорвания щат на изборите през 2020 г. .

Съобщения в медиите в САЩ сочат, че офисът на окръжната прокуратура може да преследва обвинения в рекет, които замесват няколко души в разрастващ се заговор за подривна дейност, като г-н Тръмп е предполагаемият водач.

Ако се случи, ще бъде повдигнато обвинение срещу бивш американски президент по обвинения, използвани някога за осъждане на босове на мафията като Джон Готи и Винсент Джиганте.

Всички очи относно Джорджия за още един потенциален случай на Тръмп. Колко големи са правните проблеми на Доналд Тръмп?

Организираната престъпна дейност в САЩ се преследва рутинно съгласно федералния Закон за повлияните от рекет и корумпирани организации (Rico).< /p>

Законите на Рико помагат на прокурорите да свържат точките между подчинените, които са нарушили законите, и онези, които са им давали заповеди за марширане.

Повече от 30 американски щата са приложили свои собствени версии на Закона на федералното правителство Rico и адаптацията на Джорджия е по-широка по обхват от повечето.

Списък на законите на Федералното правителство на Rico 35 престъпления, които биха се квалифицирали като доказателство за рекет, но законите на Рико на Джорджия избират от списък от 65.

От прокурорите се изисква да докажат, че съществува престъпно „предприятие“ и да опише подробно модел на рекет, който се основава на поне две квалифицирани престъпления.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР