Прокуратурата си свърши работата по единствения възможен по закон начин

...
Прокуратурата си свърши работата по единствения възможен по закон начин
Коментари Харесай

Шефът на КПКОНПИ: Арестът на кметицата стана по единствения възможен начин

Прокуратурата си свърши работата по единствения вероятен по закон метод по случая с кметицата на столичния регион " Младост ". Това сподели ръководителят на Комисията за попречване на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев в телефонно изявление за " Фокус " по отношение на изявлението на вицепремиера по правосъдната промяна Екатерина Захариева за ареста на кметицата на столичния регион " Младост ".

" Ако не ме лъже паметта, член 162 от Наказателно-процесуалния кодекс планува по какъв начин се прави претършуване и изземване. Чл. 162, несъмнено, приказва за пространства, само че в съответния случай се ползва аналогично и за автомобил. Нашият закон е безапелационен, че това процесуално- следствено деяние, с цел да има след това стойност, би трябвало да се извърши в наличието на лицето, което употребява в тази ситуация автомобила, т.е. госпожа Иванчева.

Единственият вероятен метод да се извърши това претършуване е в наличието на госпожа Иванчева и тя би трябвало да бъде поканена в началото – даже законът го планува – да даде търсените движимости, а по-късно стартира и самото претършуване. Така че няма различен метод, по който да бъде осъществено. Поради това, че сумата, която беше открита, беше доста огромна и лиши, напълно естествено, физически много време да се опише всяка една банкнота, сериен номер.

Разбирате, че в случай че това не беше направено, в случай че се сбърка да вземем за пример една цифра на една банкнота, това може да опорочи след това целия протокол и се рискуваше, в случай че се опорочи това процесуално-следствено деяние, а точно да се извърши в неприсъствието на госпожа Иванчева, след това можеше да няма доказателствена стойност. Така че от тази позиция, за мен това е единственият законов метод да бъде извършено това деяние – претършуване и изземване, и това беше повода госпожа Иванчева да бъде на мястото. От тази позиция, за мен прокуратурата си свършиха работата по единствения вероятен метод ", разяснява Пламен Георгиев, нито знае какво ще бъде оценено по случая. " Стига толкоз обещания. Обещанията за битка с корупцията бяха дотук.

Оттук нататък към този момент има дейности и мисля, че извънредно време е, когато се виждат някакви позитивни резултати, да се даде и съответната оценка за това, което е свършено ", съобщи Георгиев. Той съобщи, че споделя мнението на вицепремиера Захариева, че никой не е благополучен от оправдателни присъди, само че му е доста необичайно такова изявление да се прави в подтекста на една за сполучлива акция.

" Разбира се, занапред съдът ще оцени нашите дейности, само че с оглед размера на събраните доказателства, за мен тук, съответно по този случай, има цялостни учредения. Даже като някогашен прокурор мога да кажа, че аз бих бил благополучен да работя по един случай с толкоз изобилстващи доказателства и в действителност не знам в какъв подтекст е изработен този коментар ", означи Георгиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР