Прокуратурата ще повдигне обвинение на капитана и втория помощник-капитан на

...
Прокуратурата ще повдигне обвинение на капитана и втория помощник-капитан на
Коментари Харесай

Арестуват капитана на Вера Су и втория му помощник

Прокуратурата ще повдигне обвиняване на капитана и втория помощник-капитан на товарния транспортен съд Vera Su, който заседна край местността Яйлата, заяви пред публицисти окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев. Двамата моряци ще бъдат арестувани още довечера за до 72 часа, след което ще бъде импортирано искане в Добричкия областен съд да им бъде наложена непрекъсната мярка " задържане под стража ", предава Българска телеграфна агенция.

Капитанът на кораба е предал корабните документи на проверяващите - корабни дневници на машините и на палубата, 46 документа, отнасящи се до кораба и товара, както и трудовите контракти на всички членове на екипажа. Документите са разказани в протокол за непринудено предаване.

Утре в Добрич се чакат следователи от Националната следствена работа, която поема делото за наблюдаване. Следователите ще се срещнат с резултатите от разпитите, които бяха осъществени през днешния ден пред съдии в Добричкия областен съд и ще се реши какви дейности ще бъдат подхванати.

В момента се разпитват капитана и втория помощник-капитан. Вторият помощник-капитан сега на случая е бил на вахта.

Днес беше получен сигнал от министъра на околната среда и водите Асен Личев за вероятно закононарушение, осъществено против околната среда, уточни Бухчев. Досъдебното произвеждане се води в три посоки. Първото направление е за закононарушение по превоза, което обяснява обстоятелствата и събитията към засядането на кораба. Второто направление е дали са работили съответно чиновниците на другите администрации. Третото направление е за възможни нанесени вреди на околната среда.

В отговор на въпрос Бухчев посочи, че корабът е аварирал по-скоро поради човешка неточност. " Имаме тенденция каква е причина за произшествието. По-скоро става дума за човешка неточност ", сподели той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР