Прокуратурата ще обяви днес какво е решила по преписката по

...
Прокуратурата ще обяви днес какво е решила по преписката по
Коментари Харесай

Прокуратурата казва ще разследва ли Кирил Петков за гражданството

Прокуратурата ще разгласи през днешния ден какво е решила по преписката по проблема с поданството на новия министър председател Кирил Петков. В 11 ч. брифинг по тематиката ще дадат шефките на спецпрокуратурата и на Софийската районна прокуратура Валентина Маджарова и Невена Зартова.

Заради наличието на Зартова на конференцията може да се допусна, че спецпрокуратурата, която до момента наблюдаваше преписката, я трансферира на районната, която е способена да проверява документни закононарушения. Прокурорските инспекции завършват или с отвод да бъде формирано следствие, когато не бъдат открити данни за закононарушение, или със стартирането на дело.

Прокуратурата подхвана проблема след сигнал, получен на електронната поща на държавното обвиняване. Към него е причислен и еднакъв сигнал, подаден до прокуратурата от гражданка от Варна.  " На 15 септември наблюдаващият прокурор е постановил осъществяване на персонална инспекция по реда на Закона за правосъдната власт ", разгласи прокуратурата в специално  по тематиката на 13 октомври.

На 27 октомври Конституционният съд се произнесе, че частта от президентския указ от 10 май, с която Кирил Петков е назначен за длъжностен министър, нарушава Конституцията. Делото пред Конституционен съд бе заведено от депутати от ГЕРБ, откакто Има Такъв Народ разгласиха информацията, че Петков има двойно поданство - българско и канадско. По Конституция членове на Министерския съвет могат да бъдат единствено български жители.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР