Прокуратурата ще обжалва условната присъда на полицейския служител, обвинен за

...
Прокуратурата ще обжалва условната присъда на полицейския служител, обвинен за
Коментари Харесай

Обжалват условна присъда на полицай, прегазил и убил дете на пешеходна пътека

Прокуратурата ще апелира условната присъда на полицейския чиновник, упрекнат за злополука, при която умира 8-годишно дете от пазарджишкото село Братаница. Момичето бе блъснато на пешеходна пътека на 19 юли 2021 година.  

Окръжният съд в Пазарджик наказа обвиненият с ефикасна присъда от 4 години и 8 месеца. На по-горна инстанция Апелативен съд-Пловдив взема решение понижава наказването. Полицаят е наказан на  3 години условна присъда с 4 години изпитателен период.

" На 20 октомври 2022 година в Апелативна прокуратура-Пловдив е постъпило известие от Апелативен съд-Пловдив за това, че е направено решение,  с което е променена присъда  на Окръжен съд-Пазарджик против В.П. Той е наказан за това, че на 19.07.2021 година в с. Братаница, обл. Пазарджик, е нарушил разпоредбите за придвижване по Закона за придвижване по пътищата и по несъобразителност е предизвикал гибелта на 8-годишно дете на пешеходна пътек а - закононарушение по чл.  343, ал.3 писмен знак „ Б “ от Наказателния кодекс. В.П. е бил полицейски чиновник ", оповестяват от прокуратурата. 

С решението си Апелативен съд-Пловдив е понижил размера на наложеното по отношение на В.П. дейно наказване отнемане от независимост от 4 години и 8 месеца. Вместо това Апелативен съд-Пловдив е наложил наказване от 3 години отнемане от независимост и е отсрочил осъществяването му с изпитателен период от 4 години, оповестяват от пресцентъра на държавното обвиняване. 

Срокът за обжалване на решението на Апелативен съд-Пловдив е 15-дневен. В рамките на този период Апелативна прокуратура-Пловдив ще изготви митинг пред Върховен касационен съд против решението на АС-Пловдив.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР