Прокуратурата се самосезира по публикация в социалните мрежи на общинския

...
Прокуратурата се самосезира по публикация в социалните мрежи на общинския
Коментари Харесай

Прокуратурата се самосезира за заплахите срещу Борис Бонев

Прокуратурата се самосезира по обява в обществените мрежи на общинския консултант от София Борис Бонев, че е получил информация от българските служби за непосредствена опасност за живота му, която е доказана и от задграничните партньорски служби.

Като обръщат внимание, че  Бонев написа, че към този момент е дал подробни показания пред способените органи, от прокуратурата означават, че досега в държавното обвиняване не е постъпвала сходна информация, макар че по закон институциите длъжни да му я рапортуват неотложно.

От Министерство на вътрешните работи и службите е изискана информация - сезирани ли са за опасност по отношение на Бонев и в случай че да - какви ограничения са взети за отбраната му, а самият той ще бъде свикан за снемане на пояснения.

По-рано през днешния ден стана ясно, че Софийската районна прокуратура се самосезира по отношение на изказванията на журналиста Атанас Чобанов за отправена против него опасност.

Наблюдаващ прокурор ще извърши персонална инспекция, а Чобанов ще бъде свикан, с цел да му бъдат снети пояснения, осведомят от държавното обвиняване.

Оттам прецизират, че по случая са изпратени питания до Министерство на вътрешните работи, до държавните организации по разузнаване и национална сигурност и до военното разузнаване.

След като бъде оценена информацията, наблюдаващият прокурор ще реши има ли задоволително данни за осъществено закононарушение, обявиха още от държавното обвиняване.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР