Прокуратурата съобщи, че е повдигнала обвинения на демонстранти, нарушили обществения

...
Прокуратурата съобщи, че е повдигнала обвинения на демонстранти, нарушили обществения
Коментари Харесай

Прокуратурата повдигнала обвинения на протестиращи

Прокуратурата заяви, че е повдигнала обвинявания на стачкуващи, нарушили публичния ред. Мъже на 25 и на 32 години се снабдиха с обвинявания за нападението над колата на майка с две малолетни деца на бул. “Ситняково ”. С Обвинение се снабди и 23-годишен мъж, замерял Съдебната палата с алена багра.
При случая автомобилът на дамата беше потрошен, а мъжете – арестувани. 32-годишният С.А., който прокуратурата упрекна в “непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, с цел да попречи на Е.М. да премине с управлявания от нея лек автомобил през кръстовището, блъскал по лекия автомобил, изкъртил с ръце задна регистрационна табела на автомобила, които дейностите направил пред двете ѝ малолетни деца, намиращи се на задната седалка на автомобила”, е освободен от ареста против парична гаранция от 500 лв., оповестява БГНЕС.

.

Снимка: БГНЕС

25-годишният Г.Г. е упрекнат в това, че на 17 август на кръстовището на бул. „ Михай Еминеску “ и бул. „ Шипченски проход “, към 21.30 ч. незаконно е развалил непозната движима движимост – лек автомобил, благосъстоятелност на Е.М., като счупил посредством удари с ръце предно панорамно стъкло на автомобила, скачайки развалил предния похлупак на автомобила. На Г.Г. е повдигнато обвиняване и за безчинство, отличаващо се с изключителна смелост – попречил на Е. М. да премине с управлявания от нея лек автомобил през горепосоченото кръстовище, като блъскал по лекия автомобил, качил се на предния похлупак и счупил предно панорамно стъкло, отправяйки обидни думи към Е.М., тъй като не е изразила единодушие с дейностите на протестиращите, като дейностите направил пред двете ѝ малолетни деца, намиращи се на задната седалка на автомобила. След приключването на 72-часовото му задържане, прокуратурата ще желае той да остане за непрекъснато в ареста.

Обвинение получи и 23-годишен мъж, замерял Съдебната палата с алена багра, като за провинението си може да бъде осъден с до пет години затвор.

Мъжът е упрекнат в това, че на 03.08.2020г. в гр. София, бул. „ Витоша “, направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото – хвърлял авансово готови свивки с алена багра по постройката на Съдебната палата, и съществено зацапал фасадата ѝ. Деянието по своето наличие се отличава с извънреден цинизъм – размазаната багра прилича петна от кръв, както и с изключителна смелост – действието е осъществено в центъра на столицата, като петната са оставени по предната фасада на постройка, която е един от знаците на държавността, над централния ѝ вход, макар че същият е под непрекъснато видеонаблюдение.

.
Снимка: БГНЕС

В хода на следствието са осъществени претършуване и изземване, при които са открити и конфискувани движимости от голяма важност по делото – облеклата и обувките, с които е снимано лицето при осъществяване на незаконното действие и при отдръпването му от местопроизшествието, като по същите са открити червени петна, кутия с алено багрило, разпръсквач и ръкавици за изработка на самоделни топчета багра, както и голям брой петна с червен цвят в пространства на адреса.

След приключване на 72-часовото му задържане, прокуратурата ще изиска и той да остане за непрекъснато в ареста./БГНЕС
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР