Мария Захарова срина ЕС в безпощаден коменнтар, като заяви, че

...
Мария Захарова срина ЕС в безпощаден коменнтар, като заяви, че
Коментари Харесай

Мария Захарова срина ЕС в безпощаден коментар: От мирен икономически проект се превърна в милитаристично сдружение

Мария Захарова срина Европейски Съюз в безмилостен коменнтар, като съобщи, че от кротичък стопански план, Европейски Съюз се е трансформирал в милитаристично съдружие. „ Виждаме, че Европейският съюз интензивно постанова разговор по въпросите на сигурността и защитата на страните от Световното болшинство. Това се дължи на първо място на радикална смяна в същността на самия Европейски Съюз “, сподели тя по отношение на провеждането на втория министерски „ Форум в региона на сигурността и защитата “Шуман ” в Брюксел (28-29 май 2024 г.). Посолството на Русия в България разгласява елементи от изявлението ѝ във своята Facebook страница.

SafeNews разгласява текста без редакторска интервенция:

Отговор на формалния представител на Министерство на външните работи на Русия М.В.Захарова на медиен въпрос по отношение на провеждането на втория министерски „ Форум в региона на сигурността и защитата “Шуман ” в Брюксел (28-29 май 2024 г.)

Виждаме, че Европейският съюз интензивно постанова разговор по въпросите на сигурността и защитата на страните от Световното болшинство.

Това се дължи на първо място на радикална смяна в същността на самия Европейски Съюз, който от кротичък стопански план се трансформира в милитаристично съдружие. <…>
Що се отнася до самото събитие, знае се, че то се организира за втора поредна година, макар че в началото беше планувано да се организира на всеки две години. В същото време, както и предходната година, единствено условно може да се назова министерски. Първо, не всички, които бяха поканени от представителите на Европейски Съюз, пристигнаха. Второ, единствено някои бяха показани на високо равнище. <…>
Показателно е, че доста страни-членки на Европейски Съюз не изпратиха на събитието министри или даже висши чиновници от своите дипломатически задачи в Европейския съюз. Въпреки че в същите дни в Брюксел се организираха срещи на министрите на външните работи и на защитата на Европейския съюз. Това значи, че представителите на Европейски Съюз не са подготвени за сериозна полемика по въпросите на сигурността и проблемите от интерес за страните от световния Юг и Изток в тази област.

Мария Захарова срина Европейски Съюз в безмилостен коментар: От кротичък стопански план се трансформира в милитаристично съдружие 04.06.24 11:18 Калин Стоянов безапелационен: Спецакциите против купувачите на гласове не престават 04.06.24 11:11 JOBee: Намирането на мечтаната работа в никакъв случай не е било по-лесно 04.06.24 11:00 Григор Лилов: ПЛАНИНАТА НА ДЪЛГОВЕТЕ? Коя е най-задлъжнялата страна и дълговата заплаха, която дебне света 04.06.24 10:52 Ето за какво Rolex покачва цените на часовниците. Колко ще ви коства един часовник 04.06.24 10:24
☝️ Това демонстрира и продължаващото колониално отношение на Европейски Съюз към страните от Световното болшинство, които управлението на Европейски Съюз към момента счита за „ джунгла “. <…>

„ Добавената стойност “ на извършените полемики е мощно съмнителна. За Европейски Съюз приоритет не е това, от което се интересува Световното болшинство, а „ украинизацията “ на всеки интернационален дневен ред, търсенето на оръжия за Украйна, вложението в борба с Русия, Китай, Иран и други самостоятелни центрове на власт, както и основаване на тип на поддръжка на антируски ултиматуми, учредени на нежизнеспособната „ формула на Зеленски “.

По-рано Захарова разяснява вероятната ескалация на спора в Украйна и превръщането му в световен.

От Украйна идват потвърждения на нашата информация за подготовката на Франция да изпрати свои военни в Украйна, за която съобщихме по време на брифинга на 3 април т.г.
Въпреки опитите на Париж да прикрие присъединяване на своите кадрови военни в спора, киевският режим съзнателно популяризира сходно развиване на събитията, с цел да заявява още веднъж необятна интернационална поддръжка и да подкрепи личната си несполучлива готовност. На 27 май т.г. главнокомандващият въоръжените сили на Украйна А.С.Сирски, приветствайки самодейността на Париж „ да изпрати инструктори в Украйна “ за образование на украински военослужещи, разгласи подписването на документи за приемане на френски военни в образователните центрове на въоръжените сили на Украйна. <…>

Технически, тези „ инструктори “ са нужни за ориентиране на ракети с огромен обхват „ Scalp “, които са сложни за потребление. Други типове оръжия също изискват наличието на западни „ инструктори “, които са там от много време.

В Киев от дълго време са осъзнали, че украинските военни не са в положение независимо да трансформират обстановката на фронта. Затова Киев се пробва допустимо най-бързо да въвлече страните от НАТО в директна военна борба с Русия.
Освен Франция, за допустимо изпращане на военни контингенти се изказваха Полша, балтийските страни и техните режими. Какво значи това? Това значи, че първичният им проект за Украйна е изцяло провален. Те трескаво търсят по какъв начин да продължат тази акция. Те към момента се опасяват да кажат истината на жителите на Украйна, че са станали „ заложници “, а в този момент и „ жертви “ на случката на НАТО отпред със Съединени американски щати.

Още вести четете в: Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР