Прокуратурата разследва смъртта на 37-годишна жена, починала вчера в асеновградска

...
Прокуратурата разследва смъртта на 37-годишна жена, починала вчера в асеновградска
Коментари Харесай

Родилка почина след раждане със секцио в Асеновград

Прокуратурата проверява гибелта на 37-годишна жена, умряла през вчерашния ден в асеновградска болница от тежки затруднения след раждане със секцио. Масивна белодробна емболия е причина за съдбовния край.

Жената е постъпила в болничното заведение, с цел да роди второто си дете. Направена й е интервенция, само че няколко часа по-късно положението й ненадейно се е усложнило, изясни шефът на болничното заведение доктор Иван Червенков.

За жал, това затруднение е в доста висок % с съдбовен край. Въпреки че през цялото време е уловено от нашите експерти, не са могли да изведат родилката от това тежко положение. То се случва внезапно, при положително здраве на пациентката. Родилката е изведена контактна и възобновена, а, може би, към час по-късно внезапно утежнява дишането и приключва съдбовно, сподели доктор Червенков.

Това е втори смъртен случай на родилка за последните 10 дни в здравното заведение. 26-годишна жена е получила щедро кръвотечение. Екипът съумял за малко да я реанимира, само че дамата издъхнала.

И по двата случая в болничното заведение е назначена вътрешна инспекция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР