Прокуратурата разследва случая със смъртта на 3-годишното дете, потвърди главният

...
Прокуратурата разследва случая със смъртта на 3-годишното дете, потвърди главният
Коментари Харесай

Прокуратурата е започнала разследване по смъртта на 3-годишното дете

Прокуратурата проверява случая със гибелта на 3-годишното дете, удостовери основният прокурор Сотир Цацаров в коридорите на Народното събрание.
Действията на прокуратурата са почнали през вчерашния ден и не престават и сега. Разследващите имат и видеозаписите, представени от премиера Бойко Борисов, който родителите на починалото дете са снимали, сподели още той. Вчера са извършени разпити и с опечалените родители през вчерашния ден следобед. Тогава са били конфискувани и самите записи, " които ще допринесът до разкриване на обективната истина ", приключи основният прокурор.
" И от трите здравни заведения е конфискувана цялостната документи,  която касае дейности по лекуването, както и документите от Пирогов, обвързвана с резултатите на аутопсията и с началните резултати от хистологичните проучвания ", изясни Цацаров.
Има и различен значителен миг. От персоналния доктор на детето ще бъде конфискувана документи за предходни болести и цялостна картина на здравословното му положение преди случая.
Прокуратурата следва да разпита всички здравни експерти в 3-те здравни заведения и ще назначи съдебно-медицинска експертиза. В момента се прецизира кои тъкмо " способени експерти " от няколко области ще я извършат.
" Нека от този случай не вършим обощение за качеството на всички хора, които упражняват лекарската специалност, тъй като те заслужават почитание. Но дано и в същотовреме кажем, че ще поставим всички старания да разкрием обективната истина ", приключи основният прокурор.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР