Прокуратурата разследва престъпление по служба във връзка с издирвания джип,

...
Прокуратурата разследва престъпление по служба във връзка с издирвания джип,
Коментари Харесай

За джипа на Горанов има разследване за престъпление по служба

Прокуратурата проверява закононарушение по работа по отношение на търсения джип, с който някогашният финансов министър Владислав Горанов опита да премине границата със Сърбия , оповестява Сега, базирайки се на информация от Софийската градска прокуратура. Не е известно от коя конструкция е длъжностното лице.

 

Заместник градският прокурор Десислава Петрова разяснява пред медиите, че делото е стартирало на 6 януари за това, че " за времето от 6 март 2020 година до 20 декември 2021 година в София длъжностно лице е нарушило или не е изпълнило служебните си отговорности, или е надвишило властта или правата си за да набави за себе си или за другиго полза, или да аргументи другиму щета и от това са настъпили немаловажни нездравословни последствия ".

 

На 17 декември 2021 година някогашният финансов министър от ГЕРБ Владислав Горанов навлезе в граничен пункт Калотина с джип Тойота (първоначално информацията бе за БМВ) в посока Сърбия, а при граничната инспекция се оказало, че автомобилът, който той ръководи, е разгласен за търсене. Граничните чиновници уведомили Горанов, че има проблем с колата и го помолили да отбие и да изчака за детайлна инспекция.

Той обаче направил противоположен завой и се върнал навътре в страната. Два дни по-късно вътрешният министър Бойко Рашков заяви, че джипът е търсен от Интерпол по искане на Русия.

 

" Този автомобил е със странна история. По изказвания на самия Горанов той е получил на лизинг чисто нов автомобил. Това твърди и притежателят на компанията лизингодател. Автомобилът е с регистрация от 1 януари 2018 година, а е създаден през август 2018 година, т.е. регистрацията предхожда производството. Странно е, че тъкмо досието на този джип го няма в архивите на КАТ.

 

За всички други коли на простосмъртни български жители документите ги има там. За този автомобил няма никаква диря. Сега тече процедура по дерегистрацията на автомобила ", сподели вътрешният министър Бойко Рашков в изявление за Сега в средата на февруари.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР