Прокуратурата: Проявил е изключителен садизъм, причинявайки непоносими болки на детето.

...
Прокуратурата: Проявил е изключителен садизъм, причинявайки непоносими болки на детето.
Коментари Харесай

Убиецът от Сотиря моли за доживотен затвор

Прокуратурата: Проявил е извънреден садизъм, причинявайки непоносими болки на детето.

За състрадание и смяна на присъдата му от пожизнен затвор без право на подмяна на пожизнен затвор, помоли през днешния ден в Бургаския апелативен съд Мартин Трифонов , наказан за опит за обезчестяване, блудствени дейности и ликвидиране на 6-годишната Кристин в сливенското село Сотиря , съобщи 24 часа.

Пред магистратите килърът съобщи, че осъзнава какво е направил. Преди да стартира делото бабата и родственици на на момиченцето се събраха пред постройката на Съдебната палата в Бургас, с цел да упорстват за допустимо най-тежкото наказване.

Мартин бе приет за отговорен от Сливенския областен съд за три тежки закононарушения. За това, че на 15 август м.г. в село Сотиря съзнателно е умъртвил по изключително непосилен за жертвата метод и с особена свирепост 6-годишната Кристин Г. съдът му е наложил наказване пожизнен затвор без подмяна. За опит за обезчестяване посредством брутални дейности и потребление на мощ мургавият юноша получи 20 година затвор, а за блудствени дейности с момиченцето - 10 година В последна сметка съдът е определил едно общо наказване, което е най-тежкото от наложените - пожизнен затвор без подмяна, което да изтърпи при първичен специфичен режим.

В правосъдното съвещание представителят на Апелативна прокуратура пледира за потвърждаване на първоинстанционната присъда като вярна и законосъобразна. Държавният обвинител съобщи, че подсъдимият е показал изключителна гняв, настървеност и садизъм и уточни, че няма област по главата, тялото и крайниците на детето, която да не е травмирана по нечовечен метод, причинявайки му непоносими болки и премеждия. Прокурорът акцентира, че Мартин Трифонов е пренебрегнал всевъзможни морални и етични правила, по фрапантен метод е нарушил изконното човешко право на живот на едно дете, без да демонстрира каквото и да е състрадание и без какъвто и да е принос от страна на жертвата.

Гражданските ищци и обвинители желаеха правосъдният състав да удостовери присъдата на Сливенския областен съд.

В пледоарията си юристът на подсъдимия настоя най-тежкото наказване да бъде изменено в пожизнен затвор. Защитата дефинира наложената присъда като несправедлива, поради направените признания, младата възраст на причинителя, който е бил на 21 година по време на закононарушението, тежкото обществено и материално състояние, както и изказванието на подсъдимия, че осъзнава жестокостта на осъщественото. Защитникът се базира на процедура на Съда в Страсбург по отношение на стандарта за установяване на това най-тежко наказване, което съгласно него нямало да реализира задачите на генералната предварителна защита.

Бургаският апелативен съд ще се произнесе в законоустановения период.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР