Прокуратурата проверява случая.Грешката шокира родителите и те изразиха съмнение, че

...
Прокуратурата проверява случая.Грешката шокира родителите и те изразиха съмнение, че
Коментари Харесай

Абсурден случай в Пловдив. Обявено за момче новородено бебе се оказа момиче

Прокуратурата ревизира случая.

Грешката шокира родителите и те показаха подозрение, че бебето им е заменено. От болничното заведение се извиниха и обясниха недоразумението с изтощеност на личния състав същата вечер. 

Бебето на Мария и Сандо се появява на бял свят на 18 юни в общинската болница " Свети Мина ". Два дни семейството чества раждането на дребния Асен, предава Българска национална телевизия.

" Бяха два дни със сини гривни, до момента в който дамата не преоблече детето да види, че е женско ", съобщи бащата Сандо Александров.

От болничното заведение обяснили - единствената акушерка на промяна е била доста натоварена, а новороденото е трябвало незабавно да бъде реанимирано. Станала е неточност при съобщаването на пола, след това пропуснали да обяснят на майката.

" Детенцето е било в асфиксия, имало потребност от реанимация и се е видяло пъпната шнур, от време на време тя по този начин наподобява като тестиси и може да заблуди ", добави Флора Димитрова, старша сестра.

Работещите в отделението са подготвени да платят ДНК теста, с цел да потвърдят, че замяна на бебета няма. Събрали са 1300 лв., само че родителите са отказали и ще търсят самостоятелна лаборатория.

" Ако желаят в действителност да видят дали детето е тяхно и това, което се съмняват, че някой им е сменил бебето, да си създадат подобен тест, другояче бих желал да се извиня още веднъж ", сподели още проф. Петър Петров, шеф на МБАЛ " Свети Мина ".

За последните 5 дни в отделението са се родили единствено момиченца. Мария и щерка ѝ не са изписани, само че тя отхвърли среща с екипа ни. Момиченцето към момента няма ЕГН.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР