Прокуратурата проверява дали бивш вътрешен министър е в схема за

...
Прокуратурата проверява дали бивш вътрешен министър е в схема за
Коментари Харесай

Проверяват дали бивш вътрешен министър е в схема за пране на пари


Прокуратурата ревизира дали някогашен вътрешен министър е в скица за пране на пари и е опитал да осуети следствие. В известието до медиите името му не се загатва.

Този следобяд Софийската градска прокуратура (СГП) заяви, че се " организира инспекция за вероятно осъществено закононарушение от депутат ". Поводът са журналистически въпроси.

„ Вчера в СГП е подаден сигнал, в който са изложени изказвания, че някогашен министър на вътрешните работи и сегашен депутат от 48-то Народно заседание е съпричастен към разстройване на наказателно гонене и пране на пари “, прибавят от СГП.

„ Разпоредил е на свои подчинени да не се рапортуват в Прокуратурата, ДАНС и КПКОНПИ материали по кореспонденция за открити съмнителни финансови транзакции от страна отвън Европейския съюз към сметка на физическо лице в българска банка “, споделят още от СГП.

Според източници на bTV става въпрос за Бойко Рашков.

Народни представители сега са трима някогашни министри на вътрешните работи. Бойко Рашков е последният постоянно настоящ вътрешен министър. В Народното събрание той отклони отговора на въпроса проверяван ли е.

„ Трябва да питате прокуратурата, за какво питате мен. Тя е източникът на информация “, сподели той.

Другите двама са някогашни министри на ГЕРБ.

„ Нямам информация да съм издирван или проверяван “, съобщи Младен Маринов.

Свързвали ли са се с вас проверяващи ?

Не , никой не ме търсил .

Наследникът на Маринов в последното държавно управление на ГЕРБ - Христо Терзийски акцентира, че също няма информация да е проверяван.

„ Миналата година ми беше осъществена цялостна данъчна проверка за шест години обратно, не са открити нередности. Не се различавам като някогашен министър на вътрешните работи и сегашен народен представител от 48-мото Народно заседание, а и като се замисля нямам градинар “, сподели Христо Терзийски.

" Градинар " е кодово име на разработка на ГДБОП - детайлна информация, която се появи през вчерашния ден в някои медии. Според нея българска банка изпраща сигнал до Министерство на вътрешните работи за транзакции на огромни суми от страна отвън Европейския съюз до български жител.

ГДБОП откриват, че това е градинар в парцел на тогава настоящия като министър Бойко Рашков. Самият Рашков „ предложил преписката да бъде завършена. “

В предаването „ Лице в лице “ по bTV Рашков съобщи изрично, че няма информация да е обект на инспекция.

„ Не, никой не ме търсил и аз се удивлявам, тъй като единствено по едно писмо на една псевдо медия прокуратурата стартира да прави генерални заключения за осъществени закононарушения. На какво правно съображение, има ли прокуратурата сега доказателства “, сподели той.

Участвал ли сте във форма за пране на пари ?

Категорично не . Това са измислици на българската прокуратура .

Проверката на този стадий е предоставена на КПОНПИ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР