Прокуратурата предлага свалянето на имунитета на Радостин Василев.Софийска градска прокуратура

...
Прокуратурата предлага свалянето на имунитета на Радостин Василев.Софийска градска прокуратура
Коментари Харесай

Прокуратурата предлага свалянето на имунитета на Радостин Василев

Прокуратурата предлага свалянето на имунитета на Радостин Василев.

Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на основния прокурор на Република България да внесе стимулирано искане до Народното събрание на Република България (НС) за предоставяне на позволение за привличане към наказателна отговорност на Р. В., народен представител в 49. Народно заседание, оповестиха от прокуратурата.

Единственият депутат с такива букви е Радостин Василев от ПГ на „ Продължаваме промяната “, сочи информация в уеб страницата на Народното събрание.

Предложението е направено от прокурор от отдел „ Специализиран “ към СГП по отношение на формирано на 26.07.2022 година досъдебно произвеждане.

В предлагането на наблюдаващия прокурор се сочи, че събраните доказателства са задоволителни за привличане в качеството на обвинен на Р. В. за закононарушение по член 143, алинея 1, вр. член 18, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Наблюдаващият прокурор в СГП е счел, че в хода на следствието са събрани доказателства за това, че на 13.06.2022 година, в гр. София, Р. В. посредством заплашване направил опит да принуди народния представител Х. И. обратно на убежденията и волята ѝ да напусне парламентарната група на парламентарно показана партия в 47. Народно събрание, както и Народното събрание.

Като депутат Р. В. е „ лице с имунитет “. Наказателно-процесуален кодекс открива възбрана да се притегля като обвинен лице с имунитет. Съобразно член 220, алинея 1 от Наказателно-процесуален кодекс наказателно гонене против лице с имунитет може да се организира едвам след отпадане на имунитета. С оглед наредбата на член 70, алинея 1 от Конституцията на

Република България, за привличането му в качеството на обвинен за осъществено от него закононарушение от общ темперамент, е належащо позволение на Народно събрание, а когато то не заседава – на ръководителя на Народно събрание.

На 13 юни 2022 година, спортният министър в оставка разгласи на конференция, че дружно с петима депутати от “Има подобен народ ” напуща партията и застава в поддръжка на държавното управление на Кирил Петков. Малко по-късно, на конференция, Тошко Йорданов разгласи, че Христинка Иванова, народен представител от Има Такъв Народ, е била принуждавана от Радостин Василев да напусне Народното събрание, с цел да влезе идващия по ред от листата на партията, който да се причисли към отцепниците. Христинка Иванова огласи запис на телефонен диалог с Радостин Василев, в който той я предизвестява, че ще й изпрати хора в Народното събрание, които да й покажат по какъв начин да напусне.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР