Прокуратурата прави опити открито да се меси в работата на

...
Прокуратурата прави опити открито да се меси в работата на
Коментари Харесай

Кабинетът: Институциите са пред война


Прокуратурата прави опити намерено да се меси в работата на изпълнителната власт, разгласи в позиция пред медиите представителят на служебния кабинет Антон Кутев.

Повод за изказването му са дейностите на прокуратурата и разпитите на назначените нови началници на ГДБОП, ДАНС, „ Технически интервенции “, а нощес е извикан и Ангел Папалезов от „ Националната полиция “, като е изработен обиск и жилището му е претърсено, без преди този момент да му е повдигнато обвиняване.

Виждаме по какъв начин след президентската институция прокуратурата влиза със мощ и в Министерство на вътрешните работи, което заплашва да прерасне в открита война на институциите. В интервал на служебно държавно управление, когато законодателната власт не работи, виждаме опити прокуратурата намерено да се меси в работата на изпълнителната власт,заяви Кутев в изказване за медиите. И доабви, че дни след назначението им на разпит са били извикани новият началник на ГДБОП Калин Янков, на ДАНС Пламен Тончев и на организация ДАТО, която ползва СРС-тата.

" Ние поддържаме всички старания да се преследват отговорните съгласно закона, само че сме разтревожени от опитите да се сплашват основни чиновници на службите за сигурност, както и да се забавят или осуетяват инспекции в системата на вътрешните работи. Призоваваме всички институции да проявят разсъдък и да работят само за издигане на държавността и правовия ред в България ", съобщи Кутев и се извини, че няма да дава отговор на въпроси на медиите.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР