Прокуратурата поиска от съда да наложи доживотен затвор за Орлин

...
Прокуратурата поиска от съда да наложи доживотен затвор за Орлин
Коментари Харесай

За убийството на откритата в куфар Евгения: Прокуратурата иска доживотен затвор за Орлин Владимиров

П рокуратурата изиска от съда да наложи пожизнен затвор за Орлин Владимиров, упрекнат за убийството на брачната половинка си Евгения Чорбанова .

Прокурор Иван Кучиев уточни в пледоарията си, че от доказателствата по делото безспорно е открито, че Орлин е причинител на убийството . Той означи, че съседи са чули няколко писъка и чупене на предмети в деня, в който се счита, че дамата е била убита, съобщи Дарик.

Прокурорът добави, че съгласно направените експертизи Евгения е била удушена и е разбирала какво се случва, като гибелта ѝ е настъпила по изключително непосилен метод , което се разграничава от обясненията на подсъдимия. По думите на Кучиев претекстът за убийството е ревнивост и следствията от възможен бракоразвод с жертвата, защото Орлин е открил, че тя има връзка с различен мъж.

Тялото на Евгения беше намерено през 2021 година в куфар във водоем. Според обвиняването закононарушението е осъществено по изключително непосилен метод. Подсъдим по случая е и бащата на мъжа. На предходното съвещание по делото Орлин даде за първи път пояснения пред съда. Мъжът описа, че Евгения го е нападнала, той я е блъснал, след което тя е паднала и се е блъснала, след това е спряла да диша.

Адвокат Иво Найденов, който съставлява фамилията на Евгения, изиска в пледоарията си пожизнен затвор без подмяна за Орлин и за татко му Пламен, който е обвиняем за помагачество.

Преди съвещанието близки и другари на Евгения се събраха пред постройката на Съдебната палата, с цел да изискат най-тежкото наказване за подсъдимите. Те носеха плакати, на които написа: " Доживотен затвор без право на подмяна за убийците на Евгения " и " Не желаеме убийци измежду нас ". Те издигнаха фотоси с лика на Евгения в правосъдната зала.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР