Прокуратурата поиска 9,5 години затвор за американската баскетболистка Бритни Грийнър,

...
Прокуратурата поиска 9,5 години затвор за американската баскетболистка Бритни Грийнър,
Коментари Харесай

Руската прокуратура иска 9,5 г. затвор за баскетболистката Бритни Грийнър -

Прокуратурата изиска 9,5 години затвор за американската баскетболистка Бритни Грийнър, заяви Mediazone от правосъдната зала.

Бритни Грийнър е двукратна олимпийска шампионка. Тя беше арестувана през февруари 2022 година по обвиняване за контрабанда и трафик на опиати, защото при претърсването на летището у нея е открито масло от хашиш.

В края на юли Белият дом предложи на Кремъл да и наказания за шпионаж Пол Уилън за съветския оръжеен барон Виктор Бут, който излежава присъда в американски затвор по обвиняване в трафик на оръжие.

По информация на Блумбърг Русия е подготвена да замени единствено Грийнър за Бут, или да замени двама души за двама, или да откаже договаряния. Сред претендентите за замяна са офицерът от ФСБ Вадим Красиков, който получи доживотна присъда в Германия за убийството на някогашния чеченски пълководец Зелимхан Хангошвили, и предприемачът Владислав Клушин, който Съединени американски щати упрекват в търговия с вътрешна информация на стойност десетки милиони долари.

31-годишната баскетболистка играеше в Русия в свободното си от задължения време.

" В Русия заплатата ми е шест нули. С една заплата в женската НБА или би трябвало да живеете доста просто, или да печелите някъде другаде. Ако играеш единствено в НБА, би трябвало да си търсиш друга работа: да отидеш в малкия екран, да си намериш работа в лицей като треньор, в летен лагер. Търся място, където да изкарам спомагателни пари ", споделя Грийнър в изявление за уеб страницата E1.ru в Екатеринбург през 2019 година

В Русия Бритни изцяло оправдава огромната си заплата. Шест пъти е печелила съветското състезание и четири пъти Евролигата. Три пъти Грийнер е обявявана за най-хубав състезател на съветското състезание, а един път е най-полезен състезател на Final Four на Евролигата, припомня Meduza.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР