Прокуратурата подхвана лекар от УМБАЛ Пловдив след жалба на пациент,

...
Прокуратурата подхвана лекар от УМБАЛ Пловдив след жалба на пациент,
Коментари Харесай

Пациент обвинява пловдивски лекар, искал да сложи стент на здраво сърце

Прокуратурата подхвана доктор от УМБАЛ " Пловдив " след тъжба на пациент, че желал да му постави стент, без да се постанова. По случая тече и инспекция на Здравната каса.

" През октомври постъпих в кардиологията на УМБАЛ " Пловдив ", ръководена от доктор Иван Мануков. Той ми съобщи, че имам задръстване на съдове и в случай че не сложи стентове, може да получа масиран инфаркт или инсулт ", описа пред " 24 часа " предприемачът Динко Бобчев. По думите му била избрана и дата за интервенцията след няколко дни.

" Изплаших се до тогава да не стане нещо и отидох в София. Бях при трима професори, които изрично споделиха, че не се постановат никакви стентове ", изяснява Бобчев. По тази причина и не отишъл на датата при доктор Мануков. Мъжът твърди, че лекарят тогава му звъннал по телефона, а защото не му вдигнал, се обадил и на жена му. И нея питал за какво Бобчев не се е явил, откакто би трябвало да му се поставя стент. Тогава предприемачът разказал историята пред тв екип и алармирал в прокуратурата.

Д-р Мануков отхвърли обвиняванията. Той уточни, че единствено е обсъждан вид за стент като част от лекуването. По думите му Бобчев на 2 пъти е постъпвал по неотложност в болничното заведение.

" На датата пациентът трябваше да пристигна на проучване, а не за стент ", посочи доктор Мануков. Шефът на лечебното заведение доктор Аргир Аргиров е изискал документално пояснение от доктор Мануков.

" Изненадан съм от обвиняванията против него. Повече от 10 година е началник на кардиологията, в никакъв случай до момента не е имало сходни сигнали ", съобщи доктор Аргиров. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР