Прокуратурата пак пресметна щетите, които бившият зам.-кмет по транспорта на

...
Прокуратурата пак пресметна щетите, които бившият зам.-кмет по транспорта на
Коментари Харесай

Прокуратурата смали щетата от ремонта на Графа с 4 млн. лв.

Прокуратурата отново пресметна вредите, които някогашният зам.-кмет по превоза на София Евгени Крусев е нанесъл на община, и ги понижи с към 4 млн. лева В края на предходната година той подаде оставка поради ремонта на ул. " Граф Игнатиев ", а след това бе упрекнат в длъжностно закононарушение. Тогава прокуратурата пресметна " възможната " вреда на към 5 млн. лева

Във импортирания в съда обвинителен акт обаче е записана друга сума – 919 863.55 лева Това е сборът от сумите, която общината е платила за виброизолационна поставка на трамвайното трасе, както и за релси, които са сложени единствено по документи.

Скандалът с подложката стартира, откакто стана ясно, че фирмата-изпълнител на ремонта " ДжиПиГруп " е спечелила търга с предложение за един тип поставка. По време на строителните работи обаче подложката е заменена по самодейност на Крусев и е сложена оферираната от класираната на второ място компания, само че към този момент на повишена цена. Така " ДжиПиГруп " поставя поставка по-скъпа с 621 194.01 лева

Трамвайните релси на завоя при улица " Алабин " пък били сменени и по-късно регистрирани два пъти в два разнообразни протокола. Първо били положени 144 м. елементарни релси, а не плануваните в първичния план " обемно закалени релси " (закалени от всички страни). След това същите 144 м. били разказани два пъти, т.е. общината е платила за 288 м. От това е настъпила вреда за общо 21 707.14 лева с Данък добавена стойност.

" Евгени Крусев е съзнавал противоправността и наказуемостта на действието си. Знаел е, че нарушава нормативните условия за изменение на публични поръчки и предоставените му с длъжностна характерност и заповед отговорности ", настояват от прокуратурата. Според проверяващите някогашният зам.-кмет съзнателно е основал облагодетелстващи условия за изпълнителя на ремонта " ДжиПиГруп ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР