Прокуратурата отчете хода на проверките по закона “Магнитски”Обяснения са дали

...
Прокуратурата отчете хода на проверките по закона “Магнитски”Обяснения са дали
Коментари Харесай

Нови обвинения за двама санкционирани от САЩ

Прокуратурата регистрира хода на инспекциите по закона “Магнитски”
Обяснения са дали петима от US листата без Божков, който е в Дубай

Трима към този момент са подсъдими

Бившите ръководител и основен секретар на организацията за българите в чужбина Петър Харалампиев и Красимир Томов са подведени под отговорност за закононарушения по работа. Новите им обвинявания са резултат от инспекциите на Върховна касационна прокуратура, почнали след наложените им наказания от Съединени американски щати.

На 2 юни общо шестима българи бяха оповестени от щатските управляващи в “черен списък” като корумпирани. Трима бяха глобени по така наречен закон “Магнитски” - Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков, други трима - Харалампиев, Томов и някогашния зам.-икономически министър Александър Манолев получиха забрани да стъпват в Съединени американски щати.

Прокуратурата незабавно изиска материали от български и партньорски служби, а през днешния ден регистрира ходът на тези следствия. Обяснения пред проверяващите са дали петима от глобените като се изключи Божков, който е в Дубай.

Харалампиев и Томов от година са подсъдими за присъединяване в незаконна група за приемане на подкупи. Манолев също е обвиняем за къща за посетители в Сандански. Повечето данни за тях, като и тези за Божков, съответстват с към този момент известните.

Проверките против Пеевски и Желязков не са завършили, защото към момента не са получени всички изискани материали за двамата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР