Прокуратурата остро осъждат използването на езика на омразата особено, когато

...
Прокуратурата остро осъждат използването на езика на омразата особено, когато
Коментари Харесай

Прокуратурата остро осъждат използването на езика на омразата


Прокуратурата остро осъждат потреблението на езика на омразата изключително, когато това се случва от парламентарната естрада.

От прокуратурата приканват политическите лица с имунитет да не нарушават съществени европейски правила и да не насочат обидни квалификации, основаващи се на дискриминационни детайли.

От институцията напомнят, че преди месеци показаха експертни оферти за законодателни промени за обезпечаване на всеобхватна наказателноправна отбрана при потребление на език на омразата, учреден на раса, националност, етническа принадлежност, вяра, политически убеждения и полова еднаквост.



От прокуратурата припомнят, че постоянно са подкрепяли и ще не престават да поддържат правото на митинг и свободно изложение на българските жители, включително и политиците, само че не и когато по този метод се визира неприкосновеността на личността. Нарушаването на публичния ред и осъществяването на провокации, в миг на военни дейности покрай държавната граница, са явен знак за пробутване на зловредно непознато въздействие, скрито зад изложение на националистически възгледи от представители на политически партии. Прокуратурата неведнъж е доказвала, че противодейства и ще противодейства на всеки опит за налагане на непознати ползи, показват от институцията

Призоваваме към съблюдаване на положителния звук в гражданското общество, отговорност за което носят най-много представителите на трите управляващи в страната, призвани да бъдат пазители на демократичните полезности и свободи. В демократичното общество зад всяко обезпечено от закона право стои надлежно обвързване, написа в позицията.

От държавното обвиняване показват, че и отсега нататък ще подхождат кардинално и безкомпромисно като извършват своите пълномощия, когато са налице данни и/или доказателства за осъществени закононарушения, в това число и от народни представители.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР