Прокуратурата обяви, че Делян Пеевски е бил разпитан във връзка

...
Прокуратурата обяви, че Делян Пеевски е бил разпитан във връзка
Коментари Харесай

Прокуратурата е разпитала Делян Пеевски


Прокуратурата разгласи, че Делян Пеевски е бил разпитан по отношение на американските наказания по закона „ Магнитски “. Съобщението на държавното обвиняване идва в деня, в който Висш съдебен съвет би трябвало да се произнесе по настояването на правосъдния министър за предварително освобождение на основния прокурор Иван Гешев.

“Поради високия публичен интерес и за оптималната бистрота Прокуратура на Република България осведоми за подхванатите дейности според нейните пълномощия по отношение на формалното обявяване за наложени наказания на български жители и свързани с тях търговски сдружения от Службата за надзор на задграничните активи към Министерство на финансите на Съединени американски щати и Държавния департамент на Съединени американски щати “, се споделя в известието на прокуратурата.

Снети са пояснения от Делян Пеевски, Александър Манолев, Петър Харалампиев, Красимир Томов и Илко Желязков. От Васил Божков не са снети пояснения, тъй като той се намира в Дубай.

Проверките против Пеевски и Желязков не престават, излиза наяве от известието на държавното обвиняване. Върховната касационна прокуратура прецизира, че за тях двамата е получена единствено част от изисканата информация.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР