Прокуратурата обвинява кмета на район “Младост” Десислава Иванчева за подкуп

...
Прокуратурата обвинява кмета на район “Младост” Десислава Иванчева за подкуп
Коментари Харесай

Председателят на СОС Елен Герджиков пред „Труд“: За половин година имаме сигнали за над 10 забавени преписки от „Младост“

Прокуратурата упреква кмета на регион “Младост” Десислава Иванчева за рушвет в изключително огромни размери. Обвинения ще получи и нейният заместител, както и медиатор, осъществил връзката сред управлението на общината и строителен бизнесмен. По данни на следствието той бил изнудван за 500 000 евро, с цел да му бъдат придвижени документи в общината.

Попитан за това дали има информация коя е компанията и нейният притежател, който е дал подкупа, както и кой е теренът, чийто градеж е бил занимателен от Иванчева и е повода за закононарушението, ръководителят на Столичният общински съвет Елен Герджиков изясни пред „ Труд “, че няма тази информация.

„ Няма по какъв начин от нас да получите тази информация, цялата информация е в прокуратурата и в комисията за битка с корупцията. При нас има за последната половин година над 10 сигнала за забавени преписки в региона. Може да е една от тях. Това, допускам, не са всички преписки “, изясни Герджиков.

По думите му, може да става въпрос и за кореспонденция, за която въобще няма сигнал в СОС.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР