Прокуратурата обвини двамата полицаи, свързани с катастрофата, причинена от Димитър

...
Прокуратурата обвини двамата полицаи, свързани с катастрофата, причинена от Димитър
Коментари Харесай

Прокуратурата обвини двама полицаи, свързани с катастрофата на Околовръстното в София

Прокуратурата упрекна двамата служители на реда, свързани с злополуката, породена от Димитър Любенов, при която на 25 септември на Околовръстния път на София почина френски жител, а жена пострада. Срещу единия полицейски чиновник - Георги Малински, са повдигнати три обвинявания, а против сътрудника му Любка Гечева - две.

Прокуратурата е събрала доказателства против двамата полицейски чиновници за закононарушение по работа, заяви зам.-административният началник на Софийската градска прокуратура Христо Кръстев.

Първото е за признат рушвет от 200 лева от Димитър Любенов, с цел да не извърши служителят на реда служебните си отговорности. Второто е точно за длъжностното закононарушение по тази причина, че не е осъществил отговорностите си по работа. Третото е за неоказване на помощ на четирима потърпевши в злополуката, породена от Любенов.

Вторият полицейски чиновник, Любка Гечева, е упрекната в две закононарушения. За нея няма данни, че е взела рушвет, само че е упрекната за несъблюдение на служебните си отговорности, защото не е осигурила сигурност на другите участници в придвижването по пътищата. Второто й обвиняване също е за неоказана помощ потърпевшите.

Двамата полицейски чиновници са на независимост като наблюдаващият прокурор им е определил най-леките ограничения за неотклонение - " подписка ". Паралелно с това против тях са формирани дисциплинарни производства и по реда на Закона за Министерство на вътрешните работи те са отстранени от служба.

Към момента не са събрани доказателства, от които да се открива, че служителите на реда са се познавали с Любенов и са имали контакт с него преди деня на злополуката.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР