Прокуратурата обвини двамата полицаи, свързани с катастрофата, причинена от Димитър

...
Прокуратурата обвини двамата полицаи, свързани с катастрофата, причинена от Димитър
Коментари Харесай

Пращат на съд двамата полицаи, свързани с катастрофата на Околовръстното

Прокуратурата упрекна двамата служители на реда, свързани с злополуката, породена от Димитър Любенов. От държавното обвиняване напомнят, че тя стана на 25 септември на Околовръстния път на София.

Загина френски жител. Имаше и потърпевша жена. 

Полицаите са упрекнати за три разнообразни закононарушения, разгласи градският прокурор на София Илиана Кирилова. Двамата чиновници на реда са упрекнати за взет рушвет , за несъблюдение на служебни отговорности и за това, че не са оказали помощ при злополуката .

Те са отстранени от служба. Полицаите са спрели Любенов и са видели, че е във очевидно нетрезво положение, е трябвало да го спрат и да подхващат съответните ограничения.

Обвинението на единия полицейски чиновник е за това, че е приел рушвет от 200 лв., само че не е ясно дали с другия служител на реда са си ги разделили.

Иззети са телефоните и на двамата чиновници на реда. Единият телефон е отворен, направена е експертиза и не е открита предходна връзка.

Телефонът на другия чиновник е със характерна марка, което значи, че би трябвало да бъде показан съответния код, с цел да може да бъде отворен, който все още обаче не е даден.

Образувани са две каузи – едното е за самото ПТП, което е породено, а другото е против двамата полицейски чиновници .

По досъдебното произвеждане по самото произшествие има данни, че обвиненият е карал със 195 км в час по време на злополуката, добавя БГНЕС.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР